• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ž. I.

24.09.2019

23:30

PORODICA ŽENE POGINULE U UDESU NA NAPLATNOJ RAMPI 'DOLJEVAC': Neko će morati da odgovara za smrt naše Stanike! Predsednik nam je lično garantovao da će sve biti po zakonu

Vesti

PORODICA ŽENE POGINULE U UDESU NA NAPLATNOJ RAMPI 'DOLJEVAC': Neko će morati da odgovara za smrt naše Stanike! Predsednik nam je lično garantovao da će sve biti po zakonu

Podeli vest

Aleksandar Vučić je došao kod nas kao prijatelj. Verujem u predsednikovu najiskreniju nameru da nam pomogne, kaže Stanikin muž Velimir Gligorijević

Gubitak moje supruge i majke mojih sinova jeste nenadoknadiv, ali zaista nam mnogo znači saučešće i briga predsednika Vučića posle nesreće. Kad smo već poverovali da smo sami, da je sve zaboravljeno, iznenadila nas je njegova poseta prošle nedelje. Došao je kod nas kao prijatelj. Verujem u njegovu najiskreniju nameru da nam pomogne...

Ovako priča Velimir Velja Gligorijević iz sela Debelice kod Knjaževca, čovek kome je u udesu 31. januara na naplatnoj rampi 'Doljevac' stradala supruga Stanika (52), dok je pet osoba teže i lakše povređeno. Do ovog strašnog sudara došlo je, podsetimo, kada je vozač 'Koridora Srbije' službenom 'škodom', u kojoj je bio i Zoran Babić, naleteo na kola ispred sebe.

Poseta prijatelja

Došao je kod nas kao prijatelj. Verujem u predsednikovu najiskreniju nameru da nam pomogne
Velimir Gligorijević

 

Zahvalni na poseti

Velimir Gligorijević kaže da ga od udesa do dolaska predsednika niko od zvaničnika nije obišao.

- Zahvalni smo i počastvovani što je sada predsednik države našao vremena da nas obiđe, da izrazi saučešće, interesuje se za posledice udesa i za to kako živimo - kaže naš sagovornik.

Saobraćajnu nesreću, prema navodima optužnice koja je podignuta 9. septembra, izazvao je vozač Dejan Stanojević. On je upravljao vozilom u kome je tada bio direktor 'Koridora' Zoran Babić.

Vučić: Snimak je jeziv, a porodica može da ga vidi kad dođe u Beograd

Foto: Informer DN

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je Velimira, supruga poginule Stanike Gligorijević, da kad god bude u mogućnosti dođe u Beograd i pogleda snimak nesreće sa naplatne rampe.
- Upozorio sam ga da je snimak jeziv. Neko je ogromnom brzinom ušao u automobil u kojem je bila Stanika... Ja ne znam šta je bilo u glavi tog vozača, nije zaspao, nije bio pijan, da li je mislio da sa elektronskom karticom može da prođe i da nema nikog ispred njega. Ipak, ta brzina je apsolutno nemoguća za prolazak kroz ENP stanicu... - rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

 

- Teško nam je kada se ponovo priča o stradanju naše majke. Mislio sam da je sve zaboravljeno, ali predsednik je sa nama razgovarao na jedan drugi način, kao roditelj, kao običan čovek... Raspitivao se o bratu i meni, o našem životu na selu i planovima za budućnost. Predsednik sa nama nije bio zvaničan, već je kao običan čovek, kao da živi na selu i deli sve nedaće s nama - kaže Aleksandar (19), mlađi sin stradale Stanike.

Pitao sam ga: 'Zašto nas pobi, čoveče? '

Foto: Informer DN

Srđan i Mirjana Aleksić

Srđan Aleksić (53) kobnog dana vozio je svastiku Staniku na sahranu stricu, kada je svom snagom u njega udarila "škoda". U automobilu je bila i Stanikina sestra, koja je teško povređena.
- Bio sam sav u modricama, koža mi se ogulila, a celo telo me je bolelo. Sa mnom u vozilu Hitne pomoći posle udesa bio je čovek za koga su rekli da je vozač "škode" koja je naletela na nas. Pitao sam ga: "Zašto nas pobi, čoveče", a on je samo ćutao. Nisam mogao da verujem. Nije imao ni zrno prašine na sebi, a kamoli ogrebotinu. Posle sam čuo da je navodno na lečenju. Mene su onako ugruvanog odmah uzeli policajci, odveli bosonogog po zimi na saslušanje, a njega su tek posle dva dana saslušavali. Sve mi je to bilo nekako sumnjivo, ali sada kada se predsednik Vučić zainteresovao za slučaj, budi se nada da će sve biti po zakonu. Verujem u sudstvo - kaže Srđan.
Stanikina sestra Mirjana jedva se oporavila od nesreće, a sada je u problemu što nema para za dalje lečenje u banji.
- Preporučuju mi banju, a niko da pomogne. Za totalno uništenu, skoro novu "astru", dobili smo simboličnu nadoknadu koju smo potrošili na moje lečenje. Da je predsednik imao vremena i nas da poseti, imao bi šta da čuje, ali njegova poseta porodici moje stradale sestre i nama uliva nadu i poverenje da je pravda dostižna - dodaje Mirjana.

Aleksandar je prošle godine završio gimnaziju, a sad radi s ocem na imanju baš kao i stariji sin Milutin (21).

- Završio sam dve godine na fakultetu u Nišu, ali školovanje je skupo, pa sam morao da prekinem i vratim se u selo da pomažem ocu. Volim poljoprivredu, ali za to treba dosta ulaganja u mehanizaciju, a mi se bavimo svaštarenjem. Nismo gladni, ali samo sastavljamo kraj s krajem. Nismo tražili niti dobili nikakvu pomoć posle stradanja majke, živimo skromno, kao i ostali žitelji Debelice, ali za majčinu smrt mora neko da odgovara i za to da plati... - dodaje Milutin.

Umesto Babića

Predsednik Vučić, gostujući na TV Pink, rekao je da je otišao kod porodice Gligorijević da izjavi saučešće zato što to nije uradio direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić. On je dodao da je njegov posao da izrazi saučešće ljudima i ukazao da to nije uradio onaj ko je trebalo da uradi, a prošlo je toliko meseci. Na pitanje novinara da li je moguće da to nije uradio Zoran Babić, čiji je vozač izazvao saobraćajnu nesreću, Vučić je rekao da je Babić izjavio saučešće, ali telefonom.

Predsednik je zamerio Babiću što, kako je rekao, nije stigao da ode do Knjaževca, do porodice da izjavi saučešće, a stigao je da u međuvremenu ode i u Grčku, u Petrovac, na Brione i u Minhen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija