• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.10.2019

15:29

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE osudio izjavu predsednika veterana OVK

Vesti

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE osudio izjavu predsednika veterana OVK

Podeli vest

Nezavisni sindikat policije najoštrije je osudio izjavu predsednika veterana OVK Hisnija Gucatija, koji je za RTV Dukađini rekao da bi se „osećao neprijatno ako neki pripadnik OVK nije ubio bar jednog srpskog policajca ili vojnika“.

- Srpski policajci su časno branili svoj narod i teritoriju što im je dužnost i zašta su kao i sve njihove kolege u svetu obučavane. Sa druge strane, Gucati i njegova banda su praktično kao gosti u tuđoj kući ubijali domaćine, sada žaleći što to nisu više činili. Ne zna se da li je gora osuda što smo se uopšte branili, žal što nas nisu više pobili ili to što ta mržnja i krvožednost traje i 20 godina nakon rata. Takve stavove i izjave kod nas ne možete čuti a upravo u tome je osnovna razlika između njih i nas - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Ali to smo mi gospodine Gucati. Možda naivni, možda previše tolerantni, sigurno skloni brzom oprostu i još bržem zaboravu. Mnogi kao i vi sada sve to zloupotrebljavaju ne shvatajući da samo sebi činite potencijalnu štetu. Zaslepljeni mržnjom i potcenjivanjem mnogi pre vas su zažalili što su sa puškom kročili na našu zemlju, pa vam je mudrije da malo bolje proučite istoriju Srba nego da dajete tako bolesne i opasne izjave.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17