• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.02.2020

13:29

UHAPŠEN RADNIK EPS Sa kolegom koristio firmine kartice da sipa gorivo, OŠTETILI PREDUZEĆE ZA 3,3 MILIONA DINARA

Vesti

UHAPŠEN RADNIK EPS Sa kolegom koristio firmine kartice da sipa gorivo, OŠTETILI PREDUZEĆE ZA 3,3 MILIONA DINARA

Podeli vest

Uhapšen zaposleni u EPS-u zbog sumnje da je zloupotrebio položaj.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole Javnog preduzeća „EPS“ Srbija uhapsili su V. K. (39) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok će protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da su V. K, referent u Tehničkom centru Kraljevo Javnog preduzeća „EPS“ i pedesetjednogodišnji muškarac, od novembra 2018. godine do septembra 2019. godine došli u posed devet kartica za sipanje goriva, vlasništva JP „EPS“.

Kako se sumnja, oni su potom na benzinskim stanicama, koristeći kartice, sipali ukupno 21.136 litara goriva za lične potrebe i za potrebe trećih lica.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili Javno preduzeće „EPS“ Srbija za 3.362.304 dinara, za koji iznos su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija