• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

21.07.2020

23:38

RASVETLJENA LIKVIDACIJA BORIVOJA SIMOVIĆA OD 25. JUNA! Navijači Zvezde se predali zbog ubistva na Senjaku

Vesti

RASVETLJENA LIKVIDACIJA BORIVOJA SIMOVIĆA OD 25. JUNA! Navijači Zvezde se predali zbog ubistva na Senjaku

Podeli vest

Trojica navijača Crvene zvezde predala su se juče beogradskoj policiji jer je za njima bila raspisana potraga zbog sumnje da su 25. juna učestvovali u ubistvu Borivoja Simovića na Senjaku

Aleksandar N. (31), Miloš M. (34) i Igor V. (31) pojavili su se u policiji u pratnji advokata, pošto je istragom utvrđeno da su sva trojica bili na mestu zločina kad je Simović upucan jednim metkom u leđa. U daljoj istrazi biće utvrđeno ko je od njih trojice pucao.
 

"Ultra bojsi"

Sva trojica osumnjičenih su pripadnici Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs", kojoj je ranije pripadao i Simović
Izvor iz istrage


Prema nezvaničnim saznanjima, sva trojica su pripadnici Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs", kojoj je ranije pripadao i Simović.
- Kako je utvrđeno istragom, Borivoje se 25. juna oko 22.30 sastao sa bivšim "kolegama" sa tribine u šumici na Senjaku kako bi pokušao da posreduje u razrešenju nekog sukoba koji je odranije izbio među pripadnicima "Ultra bojsa". U okviru ove navijačke grupe dugo se vodi neka vrsta borbe za prevlast, ali iza svega su najverovatnije neki kriminalni interesi. Simović je, navodno, samo pokušao da spreči eskalaciju tog sukoba, ali nije uspeo, pa je, po svemu sudeći, stradao ni kriv ni dužan - rekao je naš sagovornik.

Foto: N. Šević


Inače, ime jednog od napadača, Igora V., pominjalo se u medijima i u aprilu 2010, kad ga je na severnoj tribini Zvezdinog stadiona ranio u stomak Rade Dunjić, brat vođe Zvezdinih navijača Velibora Dunjića, koji je 2014. godine ubijen ispred splava "Džimis".
- Rade je bio jedan od vođa grupe "Hijene", koja je podgrupa "Ultra bojsa". On je za vreme utakmice polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i OFK Beograda pištoljem upucao u stomak Igora V., posle sukoba oko prevlasti na jednom delu severne tribine - rekao je naš izvor iz istrage.


Što se Borivoja tiče, on je ranije bio aktivan u "Ultra bojsima", ali se poslednjih godina povukao. Imao je dosije u policiji zbog napada na policajce i nelegalnog oružja, ali njegovi rođaci su posle ubistva tvrdili da on nije kriminalac, već "da je ubijen iz ljubomore". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija