• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ž. I.

11.09.2020

07:20

JEDAN BRAT IZGOREO U AUTOMOBILU, DRUGI DVE GODINE KASNIJE DOŽIVEO TRAGIČAN KRAJ Kobna sudbina porodice Stojković izaziva jezu

Vesti

JEDAN BRAT IZGOREO U AUTOMOBILU, DRUGI DVE GODINE KASNIJE DOŽIVEO TRAGIČAN KRAJ Kobna sudbina porodice Stojković izaziva jezu

Podeli vest

Marjan Stojković (37) poginuo u utorak pred zoru kad ga je udario kombi za čijim volanom je bio R. J. (47). Pre nepune dve godine nastradao je i Marjanov brat Aleksandar, koji je izgoreo u pikapu

Marjan Stojković (37) iz Suvog Dola kod Vranja poginuo je u utorak pred zoru, posle provoda u kafani, kad ga je kombijem pokosio R. J. (47). Ovo je druga strašna tragedija u porodici Stojković u poslednje dve godine, jer je 2018. nastradao i Marjanov mlađi brat Aleksandar, i to tako što je živ izgoreo u pikapu!

Zadržalo ga društvo


Marjanov drug Miloš ispričao nam je da je u noći između ponedeljka i utorka bio u provodu sa njim u restoranu "Konoba 79", gde su proslavljali rođendan jednog prijatelja.
- Bili smo u kafani nas šetorica i jedna devojka. Nismo preterivali s pićem, a Marjan je bio baš veseo i raspoložen. Oko ponoći smo rešili da krenemo kući, ali na nesreću, tad je u kafanu ušlo neko društvo iz Vranja. Oni su poznavali Marjana i pozvali su ga da im se pridruži. Marjan nije bio pijan, ali sam ga molio da krene s nama kući zato što je sutradan bio radni dan. Međutim, ono društvo ga je molilo da ostane i Marjan je rešio da nastavi provod s njima - priča Miloš.

 

On dodaje da je tek sutradan ujutro čuo da je Marjan nastradao oko 3.30 te noći, po izlasku iz kafane.
- Čuo sam da je u kombiju koji ga je udario bio vozač iz Vranja sa nekom devojkom. Rekli su mi da su se i oni vraćali iz nekog provoda... Ne znam da li je bio pijan kad mi je ubio prijatelja - ispričao je Miloš.

Foto: Privatna arhiva

 

Voleo uniformu

Marjan Stojković je voleo uniformu. Konkurisao je za posao u Žandarmeriji i bio je odličan na testiranju, ali se kasnije ipak zaposlio u Vojsci Srbije. Međutim, posle izvesnog vremena napustio je vojsku i kraće vreme je radio u obezbeđenju, nakon čega se zaposlio u porodičnoj firmi "Bimber RS" kako bi pomogao ocu i bratu.

Na drugoj strani, kako smo saznali, R. J. se pravdao policajcima da nikako nije mogao da izbegne tragediju.
- Vozač kombija je kazao da je išao iz pravca Vranja, kad je sa desne strane puta ugledao grupu ljudi. Kako bi ih izbegao, naglo je skrenuo ulevo i pokosio Stojkovića. Vozač kombija je nakon uviđaja uhapšen i tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja - rekao je naš izvor iz policije.

Međutim, Marjanov otac Radojica Stojković (59) rekao nam je juče da ne zna detalje pogibije svog sina.
- Priča se čak i da ga je neko gurnuo na put i da je vozač kombija išao prebrzo, pa ga je pokosio u polumraku... Ipak, tragovi krvi pokazuju da je moj sin bio na samoj ivici kolovoza, ispred kafane, na samo pola kilometra od naše kuće... Pustiću istražne organe da utvrde šta se tačno desilo, ali čim je vozač uhapšen, to znači da je kriv - priča očajni Radojica.

Foto: Privatna arhiva

 

On dodaje da se zla kob spustila na njegovu kuću.
- Izgubio sam dva sina za manje od dve godine. Mlađi sin Aleksandar je, kao i Marjan, nastradao pod neobičnim okolnostima, 7. decembra 2018. kod Vlasotinca. Kažu da je bio nesrećan slučaj, ali nešto mi je to sumnjivo. Bio je za volanom pikapa kada je iznenada buknuo požar na vozilu. Pikap ni u šta nije udario, niti je sleteo s puta... Samo se odjednom naglo zapalio, a buktinja je bila tako velika da Aleksandar nije ni stigao izađe iz vozila, živ je izgoreo. Do dan-danas niko nam nije objasnio kako je to moglo da se dogodi - kaže ogorčeni Radojica.

Nadživeo decu

On je strašnu vest o Marjanovoj pogibiji dobio dok je izvodio građevinske radove u Kruševcu sa ekipom radnika svoje firme "Bimber RS". U toj firmi radio je i Marjan, sa ekipom keramičara.
- Vest o njegovoj pogibiji bila je kao grom iz vedra neba. Možete li da zamislite kako je roditelju koji nadživi i sahrani dvoje dece... Da su poginuli u ratu za svoju zemlju, pa da razumem nekako, ali ovakvu zlu sudbinu ne razumem - rekao je Radojica kroz suze dok nam pokazuje sliku starijeg sina.
Iza stradalog Marjana ostali su supruga Dragana i ćerkica Jelena. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija