• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Veljković

15.09.2020

10:55

KRVAVA SVAĐA ZAVRŠENA ZLOČINOM: Stanojevića motkama tukli do smrti, sud izrekao KAZNE ZA ZLOČIN IZ OSVETE!

Vesti

KRVAVA SVAĐA ZAVRŠENA ZLOČINOM: Stanojevića motkama tukli do smrti, sud izrekao KAZNE ZA ZLOČIN IZ OSVETE!

Podeli vest

Krivično veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković, izreklo je prvostepenu presudu trojici meštana Mišljenovca, zbog optužbe da su 11. oktobra 2018. godine drvenom motkom, iz osvete, ubili Sašu Stokića (49) iz istog sela.

Dejan Stanojević (49) dobio je 30 godina, Danijel Stanojević (35) 20  godina, a Dejan Stojković (22) 7 godina zatvora. Oni su optuženi za teško ubistvo iz osvete, za koje je zakonom zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Više tužilaštvo neće se žaliti na presudu jer je tražilo kazne u  visini izrečenih, dok će se odbrana, najverovatnije, žaliti  Apelacionom sudu u Kragujevcu posle dobijanja pisanog otpravka  presude.

Ovo ubistvo desilo se u pomoćnom objektu u dvorištu kuće u  kojoj je Saša živeo. Dvojica Stanojevića, inače stric i sinovac, motkom su ga tukli i ubili, dok im je Stojković mobilnim telefonom  osvetljavao unutrašnjost prostorije u kojoj nije bilo struje. Stokić  je pre toga pretukao Danijelovog oca, pa su on i stric hteli da se  osvete.

Foto: M.V.
     

 

Pozvali su i Stojkovića, jer je i on nedavno dobio batine od  Stokića, koji ga je optuživao da mu je ukrao motor. Meštani su rekli  da je pokojni Saša bio dobar zidar, ali da je imao tešku narav, tukao 
ljude po selu, ali i ukućane. On je bio iz Šapina, a u Mišljenovac je došao posle ženidbe, u kuću svoje supruge Dubravke Ranković (46).

Ona se zbog njegovog nasilništva preudala u Kučevu, ali je posle ovog  ubistva došla da organizuje sahranu, zajedno sa sinom.

Saša je radio kao zidar i čistio je groblje, ali je imao  epilepsiju i odao se alkoholu, pa je živeo u teškoj bedi i  prljavštini. Njegovo telo nađeno je u krevetu, usred krvi, sa crvima koji su mileli po njemu.

Foto: M.V.

 

U prvi mah mislilo se da je preminuo  prirodnom smrću, odnosno, da je zbog epilepsije pao i teško se  povredio. Međutim, obdukcija je pokazala da je zadobio više povreda po  glavi nanetih tvrdim predmetom. U blizini kuće policija je kasnije  otkrila drvenu motku kojom je ubistvo izvršeno.
 

Foto: M.V.

Bivša supruga ubijenog Stokića
Stokić i Stanojević zbog nasilništva već bili u zatvoru    

Pokojni Saša bio je i u zatvoru zbog nasilničkog ponašanja. Optuženi  stric i njegov sinovac, takođe, policiji su poznati po nasilničkom  ponašanju.

Stokićev sukob sa njima trajao je duži period, tako da je  Danijelov otac zbog nasilničkog ponašanja i tuče sa pokojnim Stokićem osuđen na zatvorsku kaznu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija