• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

22.12.2020

12:34

"CENA OD 170 DO 550 EVRA PO OSOBI" Razbijena krimi grupa u Srbiji, pogledajte DRAMATIČNU AKCIJU POLICIJE /VIDEO/

Vesti

"CENA OD 170 DO 550 EVRA PO OSOBI" Razbijena krimi grupa u Srbiji, pogledajte DRAMATIČNU AKCIJU POLICIJE /VIDEO/

Podeli vest

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeno je 12 osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe od maja do oktobra ove godine ilegalno prevezli više od 310 iregularnih migranata iz Obrenovca, Šida i Sremske Mitrovice.

Oni su ih za novac prevozili do mesta u blizini granice sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, kako bi migranti potom nedozvoljeno prešli u zemlje Evropske unije, saopšteno je iz MUP-a.

Uhapšeni su M. S. (45), N. Z. (56), M. B. (36), K. J. (39), M. A. (39), T. M. (58), B. V. (55), Č. B. (31), B. A. (28), B. Z. (53), S. M. (56) i M. M. (36) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Organizator ove kriminalne grupe je, kako se sumnja M. S.

Pripadnici grupe su taksi vozilima prevozili iregularne migrante uz novčanu naknadu od 170 do 550 evra po osobi, a novac su potom delili između sebe.

Pretresom stana i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeno je 10 automobila, pištolj, dve puške, više komada municije različitog kalibra, smesa za koju se sumnja da je eksploziv, kao i 18.700 evra i 94.000 dinara i više mobilnih telefona.

Ovu akciju hapsenja su, nakon višemesečnog predistražnog postupka, danas izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Udarne grupe za borbu protiv krijumčarenja ljudi po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedni u tužilaštvo na saslušanje, saopšteno je iz Tužilaštva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija