• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

12.02.2021

11:07

SUROVI UBICA FINGIRAO POKUŠAJ SAMOUBISTVA! Evo šta se stvarno desilo u niškoj Palati pravde!

Vesti

SUROVI UBICA FINGIRAO POKUŠAJ SAMOUBISTVA! Evo šta se stvarno desilo u niškoj Palati pravde!

Podeli vest

Ikonopisac Vladan Grahovac, optužen za surovo ubistvio starice, pretio je danas da će izvršiti samoubistvo po izlasku iz sudnice u niškoj Palati pravde saznaje Informer

Prema rečima izveštača Informera, pošto je na suđenju odbijen predlog njegovog po službenoj dužnosti dodeljenog advokata za novim psihijatrijskim veštačenjem, čime bi se spasao od dugogodišnje robije, optuženi Grahovac je počeo da plače, da bi se tokom izlaska iz sudnice pokušao da otme iz ruku stražara.

- Vikao je da će da iskoči niz stepenice, da će da se ubije, ali ništa od toga nije mogao da uradi. Stražari su ga čvrsto držali, a i da je uspeo da se otme iz njihovih ruku ne bi imao gde da padne, jer između stepeništa nema prostora-ispričao je izveštač Informera ističući da se sve bilo samo glumatanje, te da je Grahovac optužen za surovo zločin, samo pokušao da fingira samoubistvo.

Na današnjem suđenju propala mu je poslednja šansa da se eventualno novim psihijatrijskim veštačenjem izvuče od optužbe za monstruozno ubistvo, za koje je  mu sledi  dugogodišnja robija.

Nemoćnu staricu je ubio sa 26 uboda nožem

Podsetimo, ikonopisac Vladan Grahovac je sa 26 uboda nožem ubio Nišlijku Jelicu Tartarovski (82), a na suđenju je rekao da ne zna zašto je to uradio, te da je moguće da ona nije jedina njegova žrtva jer pati od duševnog poremećaja koji je posledica zlostavljanja u detinjstvu.

Međutim tužilaštvo tvrdi da je motiv stravičnog ubistva koristoljublje jer je Grahovac nakon zločina izvršio premetačinu i ukrao 760 evra.

Nožem i čekićem naneo bolove i patnju velikog intenziteta
Prema navodima optužnice, Vladan je oko 22 sata zakucao došao do njenog stana na petom spratu zgrade i pokucao, a kada mu je otvorila, rukama je odgurnuo vrata usled čega je Jelica pala na pod hodnika.

- Iz ranca je izvadio nož čije je sečivo dugo 21 centimetar i čekić, i žrtvi naneo 26 ubodnih rana po glavi, licu, grudnom košu, leđima i vratu, a zatim je udario čekićem po leđima i vratu, nakon čega je tukao pesnicom i stopalima. Smrt je nastupila usled uboda u desnu stranu grudnog koša jer je došlo do presecanja plućne arterije i aorte. Povrede joj je nanosio u periodu ne manjem od petnaest minuta čime joj je naneo bolove i patnje velikog intenziteta, zbog čega je napad okvalifikovan kao teško ubistvo – navelo je tužilaštvo.

Odale ga nadzorne kamere

Ubicu su odale i nadzorne kamere sa ulaza stambene zgrade koje su pokazale da je više puta ulazio i izlazio jer se, kako je kasnije ustanovljeno, vraćao na mesto zločina da bi uklonio tragove.

Na mestu ubistva pronađen je i nož kojim je Jelica ubijena, a u stanu u Beogradu i novac koji je od nje ukrao. Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da je Vladan u momentu izršenja zločina bio uračunljiv te da je bio svestan svoga dela i posledica koje će nastupiti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija