• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2021

15:52

POLICIJA PRIVODI LEČIĆA?! Tužilaštvo prikuplja dokaze ZBOG OPTUŽBI O SILOVANJU!

Vesti

POLICIJA PRIVODI LEČIĆA?! Tužilaštvo prikuplja dokaze ZBOG OPTUŽBI O SILOVANJU!

Podeli vest

Krivična prijava glumice Danijele Štajnfeld sa tvrdnjama da ju je pre nekoliko godina silovao kolega, poznati glumac Branilav Lecić, u predistražnoj je fazi

U ovoj preistražnoj fazi postupka sve radnje preduzima policija u okviru provere navoda krivične prijave i prikupljanja dokaza, pa se očekuje da policija uskoro pozove Lečića na informativni razgovor.

Ukoliko bude osnova, tužilac može dati nalog i za njegovo zadržavanje u svojstvu osumnjičenog.

Oglasilo se Tužilaštvo

Prethodno je danas iz tužilaštva potvrđeno da je glumica u policiji u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca B. L. optužila da ju je silovao pre nekoliko godina, a mediji su preneli da je u pitanju glumac i opozicioni lider Branislav Lečić.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević Tanjugu je rekla da su u toku dalje provere i da se radi na prikupljanju dokaza.

Lečić je u hitnom saopštenju odbacio ove navode, tvrdeći da je reč o gnusnoj laži i izrazio spremnost da u bilo kom trenutku odgovara u tužilaštvu na ovakvu optužbu.

Zaprećena kazna zatvora

Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a kao maksimalne od 10, 12 i 15 godina zatvora.

Glumica je u avgustu prošle godine u medijima ispričala da ju je silovao ''moćnik iz filmske industrije'' pre četiri i po godine, nakon čega se ona odselila u Ameriku.

U trejleru filma "Zaceli me", koji je premijerno prikazan nedavno na festivalu u Sarajevu (održanom onlajn), na nekoliko sekundi se, prema pisanju medija, pojavljuje Danijela dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu:

Iskaz Danijele Štajnfeld

- Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji - govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita: "O, bože, Dani, zašto nam to nisi rekla?"

Nakon toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da obelodani i ime silovatelja, ali je to tek nedavno učinila prilikom iskaza u policiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 3 godine

Gde je nestala ljubav iz Srbije?...samo neka silovanja. Razumem što Informer siluje, ali ne razumem Lečića..

maxa

pre 3 godine

Pre 4 godine Lecic nije bio mocnik iz filmske industrije " nego opozicioner, u ovoj prici Stajnfeldove nesto ne stima, a afera se vadi bas kada Lecic postaje "pulen" amerikanaca za lidera opozicije umesto kompromitiranog Djilasa.... i cudno je to sto joj je trebalo 2 godine od objavljivanja da je silovana da kaze ime 'navodnog" silovatelja... zar treba toliko vremena da se nameste dokazi??

Dule

pre 3 godine

Da li bi ovakve gluposti pisao da se je ovo desilo tvojoj ćerki, sestri... Ne bi sigurno no bi tražio da se počinilac odmah linčuje. Da li si čuo razgovor tog ludaka sa Danijelom. Taj razgovor, a naročito ono lamentiranje i relativizacija njenog NE sve dovoljno govore. NE je NE i dalje diskusije nema.

bole

pre 3 godine

Interesantno iz tog našeg glumišta niko da zucne pa čak i gospođa sarma ništa da kaže.

CRNOGORAC

pre 3 godine

"Silovao me PRE CETIRI IPO GODINE" pise u jednom clanku gore.SILOVO ME 2012 .IZVINTE G"VNARI A KAD JE ON NJU SILOVAO????

Sale

pre 3 godine

Ako je to istina onda je Lečić baš glupppp!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija