• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

28.04.2021

11:00

POLICIJA U ZORU OPKOLILA ZGRADU, NAŠLI GA 3 SATA KASNIJE U BEOGRADU Jutka ponovo iza rešetaka i to zbog MUĆKI SA ZEMLJIŠTEM NA KOPAONIKU

Vesti

POLICIJA U ZORU OPKOLILA ZGRADU, NAŠLI GA 3 SATA KASNIJE U BEOGRADU Jutka ponovo iza rešetaka i to zbog MUĆKI SA ZEMLJIŠTEM NA KOPAONIKU

Podeli vest

Milutin Jeličić Jutka (59), bivši predsednik Opštine Brus, uhapšen je juče samo pet dana nakon što je izašao iz zatvora zbog seksualnog uznemiravanja bivše sekretarice Marije Lukić!

Jutka je ovog puta završio iza rešetaka jer je pojedinim građevinskim investitorima, pomoću falsifikovanih dokumenata, omogućio legalizaciju objekata na Kopaoniku i nelegalno priključenje na infrastrukturu!

Zloupotreba položaja
Kako saznajemo, policija je juče u zoru opkolila zgradu u Brusu u kojoj živi Jutka, ali ga nije tamo zatekla, već je pronađen tri sata kasnije u Beogradu. Osim Jutke uhapšeno je još petoro njegovih bivših saradnika iz Opštine Brus.


U pitanju su M. A. (34), A. S. (48), G. R. (55), M. I. (55) i D. K. (42), dok će krivične prijave biti podnete i protiv dve žene od 47 i 44 godine.


Jeličić se krivičnom prijavom tereti da je kao predsednik Opštine Brus tokom 2017. i 2018. godine zloupotrebio službeni položaj.


- Jeličić je, suprotno zakonu, izdavao zaključke na osnovu kojih su investitori mogli da sagrade privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park Kopaonik na postojeću infrastrukturnu mrežu. Bivši rukovodilac u Opštini M. A. sumnjiči se da je pomogao Jeličiću u donošenju tih zaključaka, tako što je posredovao kod komunalnih inspektora G. R. i 47-godišnje žene da ne obave inspekcijski nadzor nad pomenutim objektima - precizira se u saopštenju MUP.

Foto: printscreen Tanjug

Jeličić se krivičnom prijavom tereti da je kao predsednik Opštine Brus tokom 2017. i 2018. godine zloupotrebio službeni položaj.


Pored toga, Jeličić i bivši rukovodilac opštine A. S. su, kako se sumnja, u korist 44-godišnje investitorke prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem. U toj prijavi je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta 44-godišnja žena poslala Opštini Brus 2014. godine, a prijava je zapravo podneta tek 2018. godine.
Zaposlena u Opštini Brus M. I. uhapšena je zbog falsifikovanja službene isprave jer je, kako se sumnja, pomogla da se falsifikuju dokumenta za legalizaciju objekata.


U policiji dodaju da se Jeličić tereti i za trgovinu uticajem.
- Osumnjičeni je svojoj bivšoj sekretarici D. K. naredio da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke kako bi prikrili to što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je jedan od građevinskih investitora na Kopaoniku prekoračio dozvoljenu površinu objekta - objasnili su u policiji.

Volkao i želkao
Podsetimo, Jeličić je bio osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad bivšom sekretaricom Marijom Lukić i pre pet dana je odslužio tu kaznu. Jutka je Mariji, prema presudi, tokom 2017. i 2018. godine, dok mu je bila sekretarica, poslao oko 15.000 lascivnih poruka, poput "kad ćemo da se volkamo", "želkam te", "cmok"...


Marija Lukić je na sudu ispričala da ju je Jeličić jednom prilikom poljubio u usta protiv njene volje, a često ju je dodirivao i zahtevao seks kao uslov za napredovanje na poslu. Posle podizanja tužbe za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje Lukićeva je ostala bez posla u Opštini, a lokal njenog supruga je zatvoren.
Jutka je tvrdio da je to sve laž, da joj nije slao poruke i da ga je Lukićeva "ucenjivala da pređe u stranku nekadašnjeg ministra inostranih poslova Vuka Jeremića". 


Prešao u opozicionare

Milutin Jeličić Jutka je 20 godina vladao Opštinom Brus, ali je posle afere 2018. podneo ostavku na mesto predsednika lokalne skupštine. Sada je opozicioni odbornik u Skupštini opštine Brus sa liste Grupe građana "Za moderan Brus".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija