• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2021

08:11

PREVARIO ČOVEKA I UZEO MU 150.000 EVRA! Dragan smislio neverovatnu priču i ojadio lakovernog Beograđanina

Vesti

PREVARIO ČOVEKA I UZEO MU 150.000 EVRA! Dragan smislio neverovatnu priču i ojadio lakovernog Beograđanina

Podeli vest

Dragan A. (50) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je prevario sugrađanina A. M. (40) za više od 150.000 evra!

Prevejani Dragan slagao je investitora A. M. da ima ekskluzivno pravo prodaje sokova marke "Zett" i nagovorio ga da uloži u taj njegov navodni posao 41.200 evra. Potom je naivnog investitora ubedio da uloži još 113.000 evra u nekakvo istraživanje tržišta, pomoću kog bi, navodno, mogli da posreduju u prodaji poznatih beogradskih hotela "Meriot" i "Skver najn".


Kad je nesrećni A. M. shvatio da je nasamaren, prijavio je Dragana policiji, ali novcu se izgubio svaki trag!

Potpisao priznanice
Izvor iz istrage objašnjava da je Dragan upoznao A. M. još u novembru 2017.
- Dragan je video da A. M. ima novca i da je raspoložen da investira u posao. Ubedio ga je da ima ekskluzivno pravo distribucije sokova "Zett", a onda je pribavio čak i falsifikovanu potvrdu Zavoda za intelektualnu svojinu da ima pravo da koristi taj brend - rekao je naš izvor, i dodao:
- Investitor A. M. poverovaoje  Draganu i najpre mu je dao 33.200 evra da uloži u distribuciju sokova, a ubrzo potom još 8.000 evra za prikupljanje potrebne dokumentacije kako bi mogli da rašire taj "biznis" u regionu.


Dragan je, prema rečima našeg sagovornika, narednih meseci uveravao investitora da sve pripreme oko prodaje sokova teku po planu.
- A. M. mu je verovao, pa je Dragan to zloupotrebio i odlučio da mu uzme pare za još jedan "posao". Ubedio ga je da ima odlične kontakte među biznismenima i političarima i da ima ideju kako da on i A. M. postanu posrednici u prodaji hotela "Skver najn" i "Meriot". Uveravao ga je da su sokovi "Zett" samo usputni posao i da će se na prodaji ovih hotela obojica obogatiti - priča naš izvor.
Investitor je, kako dodaje naš izvor, u to vreme i dalje čvrsto verovao Draganu, polakomio se na njegove slatkorečive "kombinacije" i pristao je da mu opet da novac!


- Dragan je ubedio A. M. da moraju investirati u istraživanje tržišta, kako bi mogli da se predstave prodavcima i kupcima hotela u "pravom svetlu", da za to mora da se angažuje ozbiljna agencija, i investitor je u sve to poverovao. Najpre mu je dao 60.000 evra, a ubrzo potom još 53.000 evra. Kako bi bio još uverljiviji da je reč o ozbiljnom poslu, Dragan je bez problema pristao da potpiše priznanice za sve pare koje je uzeo. Međutim, investitor je tek u maju ove godine konačno shvatio da je sve prevara i prijavio je prevaranta, a A. M. je 1. juna završio iza rešetaka - rekao je naš izvor.

Pritvor do 30 dana
Dragan je posle hapšenja saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.
- Dragan na saslušanju kod tužioca nije sporio da je od oštećenog uzeo 154.200 evra, ali se pravdao da nije imao nameru da ga prevari i da je sve pare zaista uložio u posao. Međutim, kako je tvrdio, ugovoreni poslovi se nisu realizovali zbog promenjene situacije na tržištu usled koronavirusa, pa su sve pare, navodno, propale - ispričao je naš sagovornik.


U tužilaštvu su najavili da će u istrazi ispitati i nasamarenog investitora i svedoke i da će nakon prikupljanja svih dokaza biti doneta odluka o daljem toku postupka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija