• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

08.06.2021

16:03

UMALO UBIJEN U SVOM DVORIŠTU, A NJEMU SE SUDI! Svedok potvrdio Saša je komšiju Dobrivoja IZBO NOŽEM U NUŽNOJ ODBRANI!

Vesti

UMALO UBIJEN U SVOM DVORIŠTU, A NJEMU SE SUDI! Svedok potvrdio Saša je komšiju Dobrivoja IZBO NOŽEM U NUŽNOJ ODBRANI!

Podeli vest

Nišlija Goran Vidanović danas je pred Višim sudom u Nišu posvedočio da je Saša Zdravković (57) kome se sudi za pokušaj ubistva, nožem teško povredio komšiju Dobrivoja Nikolića u nužnoj odbrani. Vidanović koji je prisustvovao krvavom obračunu, istakao je da je svojim očima video da je Nikolić na Zdravkovića nasrnuo nožem i šipkom u Sašinom dvorištu te da se optuženi sve vreme branio

Zdravković se tereti da je 16. septembra 2019. godine pokušao da liši života Dobrivoja  na taj način, kako navodi tužilaštvo, što ga je udario motkom po glavi, a zatim ga je nožem, koji je ispao iz  Nikolićeve ruke, ubo više puta. Kako je navelo tužilaštvo, Dobrivoje je  uboden u predelu stomaka i grudnog koša i zadnje strane butine leve noge, te mu je tako naneta zbirno teška telesna povreda opasna po život.

Zdravković se na sudu branio ističući da se goloruk suprotstavio rođaku, koji mu je istovremeno i komšija, te da nije imao nameru da ga povredi već da spasi goli život.

- Tog dana sam sa ocem Radomirom, sinom Dušanom i prijateljem Goranom Vidanovićem otišao do obiđem plac u Knez Selu. Primetio sam da je u mom dvorištu skladirano ogrevno drvo koje nije moje te da je tu parkiran i traktor. 

Dobrivoje Sašu zasuo kamenicama 

Dok sam šetao placem, čuo sam povike preko ograde: Šta ćeš ti tu?  Video sam Dobrivoja koji je vidno bio besan… Kazao sam mu da sam na svojoj imovini, a on me je onda zasuo kamenicama od kojih me je jedna pogodila u levu nogu.

Foto: Infomer/D.K.

 

Zatim je prošao kroz improvizovani prolaz koji je napravio u ogradi, i zaleteo se na mene sa nožem u desnoj i metalnom šipkom u levoj ruci. Povlačio sam se svestan da mi je život u pitanju, ali je on uspeo da me poseče po obrazu ispod levog oka. Uhvatio sam ga  za  ruke, rvali smo se, ne znam tačno kako je Dobrivoje  izboden. Mislim da se to desilo dok smo se okretali i rvali.

Uspeo sam da dohvatim natruli štap koji on koristi da tera stoku,  i njima sam  udario pa je ispustio nož. Zatim sam mu tim štapom zadao dva udarca po glavi, usled čega je drvo puklo.  On je počeo da doziva brata i sina i da traži pištolj da nas pobije… Uplašio sam se, moj otac je uzeo nož kako bi sprečio da se sukob nastavi,  i svi smo kolima otišli iz sela – opisao je Zdravković obračun.

Dobrivoje je potvrdio da više od trideset godina koristi Sašinu imovinu ali je istakao da smatra da na to ima pravo.

- Njegova majka, a moja sestra od strica mi je dozvolila da koristim to imanje jer, kako mi je kazala, njeni nisu zainteresovani da ga rade. Tačno je da ga je  Saša  nasledio, ali  ja mogu da ga dobijem na sudu po osnovu održaja jer je u mom faktičkom posedu.  I bunar sa kojeg uzimam vodu je na njegovom imanju, ali ja smatram da i na to imam pravo jer su moji roditelji učestvovali u njegovom kopanju – opisivao je Nikolić osnov svoga prava na tuđu imovinu.

Dobrivoje poneo nož da se zaštiti?

Govoreći o danu kada je došlo do obračuna, priznao je da je u Sašino dvorište ušao sa nožem ali je negirao da je imao metalnu šipku.

- Nož sam poneo jer sam ga video kako se vrzma oko moje kuće. Tačno je da se vratio u svoje dvorište, ali sam ja brinuo da će mi oštetiti vredne poljoprivredne mašine koje su na njegovom placu, pa sam pošao za njim sa nožem. Nisam imao nameru da ga povredim, nego da se zaštitim od njega. On me je napao motkom i oteo mi nož, hteo je da me ubode u levu stranu grudi, da me elminiše – optuživao je Dobrivoje rođaka.

Foto: pink.rs

 

S obzirom na suprotstavljene verzije događaja koji su izneli Saša i Dobrivoje, na sud je pozvan Vidanović koji je podržao Sašinu odbranu.

- Bio sam na dvadesetak metara od njih, video sam kako Dobrivoje maše nožem i metalnom šipkom u pravcu Sašine glave. On se povlačio, hvatao ga za ruke ali ga je Dobrivoje porezao po licu. Saša je uspeo da mu motkom izbije nož iz ruke i odbaci ga, a Dobrivoje je pokušavao da ga ponovo dohvati.

Svedok podržao Sašinu odbranu 

Saša je uspeo da ga prvi uzme dok ga je, Dobrivoje ga je šutirao, nisam video kada je povređen. Muški su se dohvatili, moguće da ga je tada bocnuo, video sam da je pao na zemlju, u dvorištu je bilo svačega, moguće je da se povredio prilikom pada neki metal  – opisivao je obračun zbog razmirica oko imovine svedok.

- Vidanović je potvrdio navode optuženog da je Dobrivoje nakon što je pao, dozivao rođake i pretio da će ih sve pobiti.

- Suđenje će biti nastavljeno nakon što se veštaci Zavoda za sudsku medicine izjasne o vrsti i mehanizmu nastanka i Dobrivojevih i Sašinih povreda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija