• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

13.07.2021

13:51

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV VELJINOG KLANA! Evo za koje se sve ZLOČINE tereti najopasnija kriminalna grupa u Srbiji!

Vesti

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV VELJINOG KLANA! Evo za koje se sve ZLOČINE tereti najopasnija kriminalna grupa u Srbiji!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani krimininal zvanično je potvrdilo da je ponovo proširena istraga protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, zbog još dva krivična dela teškog ubistva. Kako je saopšteno, Belivukova kriminalna grupa, koja broji skoro 30 uhapšenih članova, tereti se i za zločinačko udruzivanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

Naredba o proširenju istrage doneta je u četvrtak, 8. jula, i sumnja se da Belivukova grupa stoji i iza ubistava Lazara Vukičevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

U prvoj fazi istrage njima su se na teret stavljala tri ubistva i to Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića.

Nakon prvog proširenja istrage, četiri pripadnika klana Velje Nevolje, osumnjičena su i za otmice.

Optužnica mora biti podignuta do 2. avgusta

Za sada se svi osumnjičeni nalaze u pritvoru, a Belivuku, Miljkoviću i većini pripadnika grupe šestesečni pritvor ističe 2. avgusta.

Do tada se očekuje da će tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv ove grupe, te da će sud i dalje njenim pripadnicima produžiti pritvor.

Foto: ATA Images

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih dvadesetak pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe koji se terete za najteža krivicna dela, istraga je pokrenuta u februaru.

Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajuci se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š, kod kojeg je pronaden snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je odreden pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: MUP Srbije

Krajem aprila je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena i mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenje.

Foto: Informer DN

Sumnja se da su u njoj mleveni ostaci tela, osoba koje su pripadnici klana likvidirali.

Pored Belivuka i Miljkovica pod istragom su i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Ž. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

U maju su uhapšeni i M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22).

Kod ove četvorice su u pretresu stanova osumnjicenih zaplenjena dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja kolicina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija