• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

06.09.2021

18:16

UBICE STEFANOVIĆA NISU UHAPŠENE! Oglasilo se tužilaštvo o mafijaškoj sačekuši u Novom Sadu!

Informer/društvene mreže

Vesti

UBICE STEFANOVIĆA NISU UHAPŠENE! Oglasilo se tužilaštvo o mafijaškoj sačekuši u Novom Sadu!

Podeli vest

Povodom ubistva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića – Goranca (47) u mafijaškoj sačekuši u četvrtak uveče, u novosadskom naselju Detelinara, oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je navelo da ubice i nalagodovac sačekuše još uvek nisu uhapšeni

- Kao što je u saopštenju MUP-a rečeno, zajedničkim radom rasvetljeno je krivično delo teško ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića, te se za neposrednim izvršiocima intenzivno traga. Oni će nakon hvatanja biti privedeni i saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog krivičnog dela teško ubistvo iz čl.114. st.1. koje je kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije, kaznom zatvora od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom. U saradnji sa drugim državnim organima, nastavljamo  dalji rad na ovom slučaju i preduzimamo sve radnje radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena – naveli su iz tužilaštva.

Oni su dodali da je VJT u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Novi Sad, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, SAJ-a, Žandarmerije u okviru predistražnog postupka preduzimalo različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja.

Tokom preduzimanja radnji, izvršen je uviđaj na licu mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti određeni predmeti, te su donete naredbe za veštačenja izuzetih tragova, a koja veštačenja su dala rezultate. Osim toga, izvršena su pretresanja različitih objekata, te su uzeta obaveštenja od više lica na okolnost njihovog saznanja, dok je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odobrilo zadržavanje pojedinih lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela iz nadležnosti osnovnog javnog tužilaštva – saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.


Ubijeni Uroš Stefanović je sahranjen danas na Gradskom groblju u Novom Sadu, a iza sebe je ostavio suprugu i nedavno rođenu bebu.

Foto: Informer/društvene mreže

Ubijeni Uroš Stefanović

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija