• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

18.10.2021

11:10

SRBI OPLJAČKANI DOK SU SPAVALI U SVOJOJ KUĆI, ukradeno više hiljada evra, pasoši, BMW X5! Razbojništvo u Gračanici na Kosovu i Metohiji!

Kosovo onlajn

Vesti

SRBI OPLJAČKANI DOK SU SPAVALI U SVOJOJ KUĆI, ukradeno više hiljada evra, pasoši, BMW X5! Razbojništvo u Gračanici na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

* Aleksandar Jovanović i njegova porodica opljačkani na KiM, pošto su im razbojnici upali u kuću i odneli novac, dokumente i ukrali džip iz dvorišta

 

Nepoznati lopovi opljačkali su u noći između petka i subote porodičnu kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici na Kosovu i Metohiji i ukrali nekoliko hiljada evra ušteđevine, pasoše, a iz dvorišta odvezli njegov džip BMW X5. Drski razbojnici su razvalili prozor i ušli u kuću Srbina dok su on, njegova supruga i deca spavali u svojim sobama.

Prema rečima Aleksandra Jovanovića, vlasnika kuće, on je tek ujutru primetio pljačku i odmah pozvao policiju.

Ostali bez ušteđevine

- Kada sam sišao u prizemlje, primetio sam da je hladno. Odmah sam video da je otvoren prozor i da su u sobi sve fioke izvučene. Sva ušteđevina, bankovne kartice, pasoši i ključevi od mog auta su nestali. Istrčao sam u dvorište i video da mi je ukraden i džip. Ovo su sigurno odradili profesionalci. Oni su bez straha ušli u moju kuću dok sam sa porodicom spavao na spratu kuće. Nisam ništa čuo, ni razvaljivanje prozora, ni kada su mi ukrali BMW, ništa - rekao je Srbin i dodao:

Foto: Kosovo onlajn

- Šteta po moju porodicu je ogromna. Kosovska policija i ekipa forenzike su obavili uviđaj, ali za sada nema rezultata. Policija nije pronašla dovoljno tragova kako bi istragu pokrenula u pravom smeru. Sumnjam da će uopšte i naći razbojnike.

Profesionalci

Lopovi su ušli u moju kuću dok sam sa porodicom spavao. Nisam ništa čuo, a sve su nam ukrali

Aleksandar Jovanović

Kako je preneo portal "Kosovo onlajn", policija je obavila uviđaj i za lopovima se intenzivno traga.

"Prema svemu sudeći, ova pljačka je tipovana, a odradili su je profesionalci. Sigurno je da amateri ne bi upali u kuću dok su vlasnici u njoj. Verovatno su danima posmatrali navike Jovanovića i njegovih ukućana, i odlučili da je najbolje da krenu u pljačku dok oni spavaju. Lopovi su u toku noći razvalili prozor u prizemlju, ušli u kuću porodice Jovanović i izvršili premetačinu", prenosi portal svoja saznanja iz policije.

Pokušaj još jedne pljačke

Razbojnici su, piše "Kosovo onlajn", potom u fiokama pronašli novac, pasoše i ključeve od BMW parkiranog u dvorištu porodične kuće u Gračanici.

"Kroz isti prozor na koji su ušli lopovi su i iskočili iz kuće. Odmah su ušli u skupoceni džip i odvezli se u nepoznatom pravcu. Pljačku je porodica Jovanović otkrila tek u jutarnjim časovima i obavestila policiju, koja radi na ovom slučaju", prenosi tamošnji sajt.

Foto: Kosovo onlajn

Inače, iste noći u Gračanici pokušana je još jedna krađa automobila BMW, čije je vlasnik takođe Srbin. Naime, policija veruje da su isti lopovi koji su ojadili porodicu Jovanović pokušali da ukradu i ovo drugo vozilo.

Podsetimo da je u Gračanici pre izvesnog vremena i kuća porodice Petrović opljačkana i da je iz nje odneto oko 700 evra i zlato u vrednosti od oko 450 evra.

Albanci iščupali bankomat iz zida

Grupa naoružanih ljudi sredinom maja prošle godine ukrala je bankomat jedne beogradske banke težak više od tone, koji je bio postavljen u Domu kulture u Gračanici. Oni su prvo suzavcem po licu isprskali čuvara, koji je kasnije rekao da su razbojnici pričali albanski, pa su zatim iz zida iščupali bankomat i utovarili ga u kombi. Dok su bežali ka Prištini, u naselju Ajvalija pukla im je guma, pa je vozač izgubio kontrolu i udario u zid. Iako im je tada ispao plen, razbojnici su uspeli da pobegnu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

voze x5 a ustedjevina par hiljada evra .. :D .. koga ovi foliraju ..

sarma

pre 2 godine

kaze policija da vlasnici jos uvek spavaju ... nece da ih budi .. zavrsice uvidjaj pa ce ih sutra pozvati da daju izjavu .. .more

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija