• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.R.

24.11.2021

16:09

MISLILA SAM DA SE SVE RUŠI, VATRA JE STIGLA DO NAŠEG PRAGA! Tijanu je eksplozija zatekla na kućnim vratima, BILA JE SVEDOK PAKLA/VIDEO/

informer.rs

Vesti

MISLILA SAM DA SE SVE RUŠI, VATRA JE STIGLA DO NAŠEG PRAGA! Tijanu je eksplozija zatekla na kućnim vratima, BILA JE SVEDOK PAKLA/VIDEO/

Podeli vest

Strahovita eksplozija raznela je fabriku u Leštanima, ali i uveliko uznemirila stanovnike ovog prigradskog naselja. Pored velikog stresa kojeg su pretrpeli u tragičnom incidentu načinjenima im je i velika šteta kako na kućama tako i na pratećim objektima...Reklo bi se najgore je prošla porodica čije se dvorište dodiruje sa fabričkim krugom

Domaćica porodice Kazančič, Tijana bila je svedok žestoke eksplozije, koja ju je zadesila na kućnim vratima. Ona je za Informer.rs do tančina ispričala šta se sve desilo i kako je preživela težak incident koji je bar prema zvaničnim podacima odneo dva života, dok je 16 osoba zadobilo teške povrede. Vidno potresena Tijana ističe da to što se desilo juče nije bilo prvi put.

- I pre su se dešavale eksplozije. Oni su skupljali gelere iz našeg dvorišta i sakrivali ih o tome se nikad nije pričalo. Svakodnevno su se dešavale eksplozije kad pukne meni se prozori zatresu svaki put je bila pečurka, beli oblak iznad.. i šta je tu uopšte išlo u vazduh-zapitala se Tijana iako je znala odgovor.  

Moram da vas pitam za juče kada je došlo do eksplozije vi ste bili ovde sa detetom?

- Bila sam na vratima trebalo je da krenem po nju u vrtić. U trenu kada se desilo zatresla se cela kuća, bukvalno vrata su iskočila iz štoka, bilo je jezivo kao da je vatra iz fabrike stigla čak dovde  tu do betona, sve je bilo puno dima..smredelo je ne mogu da vam opišem koji je to smrad bio. Nisam smela ni da izađem, jer nisam znala da li uopšte ima nekog tla. Nisam znala ni da li su mi najmiliji živi-ispričala je Tijana u jednom dahu.

Foto: hronika

 

On je dodala da je u tom momentu samo mislila kako ode po svoju ćerkicu u vrtić.

- Hvala Bogu tamo se ništa nije desilo. Ovo je sramota da ovakve fabrike drže pored naselja.Trebalo bi upozoriti ljude. Zašto tako opasne fabrike dobijaju dozvole za gradnju, ako pored nje može da se živi...Hvala Bogu da smo ostali živi i zdravi-ispričala je Tijana jedva zaustavljaujći suze.

Da li ste nakon ovog strašnog incidenta uplašeni i dalje?

- Naravo da sam uplašena sinoć nisam ovde spavala jer sam se plašila nove detonacije. Ne znam kako ću od ovog da se oporavim. Oni će nastaviti s radom kao i 2008. da li je to uredurekla je TIjana podsećajući da sličan incident koji se desio 2008 godine.

Foto: hronika

 

Upitana kako će sada zajedno s komšijama reagovati da li se priprema na neki protest ili peticiju protiv fabrike

- Ne znam ali planiram svakako da ih tužim verujte mi. U pola tri idem po dete u vrtić, mogla sam se s njom naći na vratima i šta bi onda bilo. I ti ljudi što su poginuli, dvoje kažu, neka bude da je dvoje od onakve detonacije.Pa iščupano mi je drvo iz dvorišta sve je puno kamenja od kamenja. Ljudima iznad nas je uleteo betonski blok i razvalio im je pola kuće... i šta malo će da pričaju od tome, poginuli i povbređeni su za njih samo statistika...Pokazuju slike sa pozicije 15 kilometara daleko, a evo moje dvorište se završava i počinje fabrika nema 200 metara. Nadam se da će da je zatvore, ne samo njih nego i svaku drugu, ovo nije bezbedno za život, poručila je Tijana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija