• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Vasiljević

26.11.2021

17:30

DRAMA NA SUĐENJU ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Veštaci potvrdili, udarac nogom bio je smrtonosan, OPTUŽENI BEZ TRUNKE KAJANJA

Vesti

DRAMA NA SUĐENJU ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Veštaci potvrdili, udarac nogom bio je smrtonosan, OPTUŽENI BEZ TRUNKE KAJANJA

Podeli vest

U nastavku suđenja Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za teško ubistvo Stefana Filića (18) iz Velike Plane 2. februara prošle godine, pred Višim sudom u Smederevu, lekari sudske medicine ostali su pri prvobitnom mišljenju – da je udarac nogom u glavu bio koban za nesretnog mladića.

- Lekari sudske medicine na čelu sa dr Milenkom Bogdanovićem, nakon gledanja snimka kritičnog događaja, dali su svoj konačni sud i ostali pri prvobitnom nalazu i mišljenju. Potvrdili su da je Stefan zadobio veliki broj udaraca u predelu glave i to u kratkim intervalima, ali da je šut u glavu od strane Nikole Bojovića, i to dok je, ležao i nije bio nikakva pretnja ni za kog od aktera kritičnog događaja, bio smrtonosan – kaže Javorka Marković, tetka ubijenog Stefana Filića.

Na osnovu nalaza Doma zdravlja u Velikoj Plani, svoj sud je dao i dr Miomir Krašić da je maloletni Andrija Filić, Stefanov brat, prilikom nanošenja velikog broja udaraca dvojice optuženih, zadobio povredu donje vilice i vrata i da mu je raskliman zub. Drugi vinovnik, uprkos zadobijenom najmanje jednom udarcu, nije imao vidljivih promena na glavi, kao ni optuženi Bojović i Pandurević, kod kojih iako su se žalili, nisu konstatovane nikakve povrede.

Foto: J.V.

 

- Odbrana obojice optuženih je pokušala da ospori rad stručnog tima lekara i sudskog veštaka Dejana Ćirkovića nejasnim i neosnovanim pitanjima, a pored svih izvedenih i jasnih dokaza u predhodnim postupcima. Sud smatra da je mišljenje ove referentne zdravstvene ustanove validno i da je mišljenje jasno i da ne postoji sumnja u istinitost njihovog iskaza, te da ne postoji zakonska osnova za nekakva dodatna veštačenja – navodi tetka stradalog mladića.

Sledeći glavni pretres je zakazan za 28. decembar kada će pismenim čitanjem biti izvedeni svi dokazi, od zapisnika o alko testu u trenutku izvršenja dela, forenzičkom pregledu lica mesta, uviđaju, kao i svih drugih zapisnika nadležnih institucija vezanih za ovaj slučaj.

- Koliko smo mogli da razumemo, biće čitanja i izveštaja prekršajnog suda Smederevo kao i rešenja Višeg suda Smederevo o nekim ranijim presudama iz 2016,2017 i 2019 godine, protiv dvojice optuženih, iz čega se vidi da su obojica poznati pravosudnim organima već par godina.

Foto: J.V.

Stefan Filić

Ovo bi trebalo da znači da se suđenje privodi kraju i da se presuda približava – navodi naša sagovornica. Ona ističe da je za Stefanove roditelje svaki dolazak na sud i ponovno gledanje snimaka užasno stresno.

-Nada u pravdu i izricanje maksimalne kazne ih održava u životu i daje im neku nadljudsku
snagu da sve ovo podnesu. Posebno ih boli što kod nijednog od optuženih nema ni trunke kajanja
zbog dela koje su počinili,već su im osmesi na licu i sreća što vide svoju porodicu. Posebno se ta
empatija za svoje bližnje primećuje kod Bojovića kada vidi svoju sestru, a Stefanovim
roditeljima i bratu je to oduzeo – zaključuje Stefanova tetka.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija