• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

08.12.2021

23:08

OTEO MU AUTO I PAZAR, PA SE ODVEZAO U VRTIĆ Šok detalji divljanja bivšeg košarkaša

Starsportphoto©/Informer

Vesti

OTEO MU AUTO I PAZAR, PA SE ODVEZAO U VRTIĆ Šok detalji divljanja bivšeg košarkaša

Podeli vest

Poznati košarkaš Dragan Labović (34) uhapšen je juče u beogradskom naselju Železnik nakon što je pretukao taksistu Radeta Jankovića (57) i oteo mu automobil i pare!

Bivši reprezentativac Srbije napao je taksistu samo zato što ga je ovaj zamolio da sedne na zadnje sedište i da stavi masku. Nakon što mu je oteo auto i pare od pazara, Labović se odvezao do vrtića u kom mu radi majka, gde su ga policajci sustigli i stavili mu lisice na ruke.

Bio sa sestrom
Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, incident se dogodio juče oko 10.30 na parkingu jednog marketa na Ibarskoj magistrali.
- Labović je bio sa sestrom Draganom kad je došao do taksi vozila. Ona je sela na zadnje sedište taksija, a Labović je seo napred. Taksista ga je tada opomenuo da zbog epidemioloških mera mora da stavi zaštitnu masku na lice i da se premesti na zadnje sedište, ali Labović je tada iznenada planuo i počeo da bije taksistu - priča naš izvor.

Prema njegovim rečima, Labović je više puta udario u glavu taksistu, koji je iz straha pobegao iz vozila, kao i prestravljena sestra košarkaša.
- Labović je zatim startovao automobil i odvezao se u pravcu Železnika. Pretučeni taksista odmah je pozvao policiju i krenula je potera za pomahnitalim košarkašem. Ubrzo su policajci sa opštine Čukarica locirali oteto vozilo "folksvagen turan" u Avalskoj ulici u Železniku. O svemu je obaveštena i Interventna jedinica, pošto je Labović veoma snažan i agresivan. Njeni pripadnici su pronašli košarkaša u blizini vrtića u kom mu radi majka, i tamo su mu stavili lisice na ruke - kazao je naš sagovornik.

Foto: Starsportphoto

Dragan Labović

Nije u pritvoru
Labović je potom saslušan u policijskoj stanici i protiv njega će biti podnete dve krivične prijave u redovnom postupku, što znači da mu nije određeno zadržavanje.
- Tužilaštvo će ga goniti za krađu automobila i novca od taksiste. Ostaje da se vidi da li će Labović odgovarati i za nasilničko ponašanje i nanošenje povreda - napominje naš izvor.
Inače, Labović odranije ima psihičkih problema i lečio se u klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". On je i ranije izazivao incidente, pa je tako u julu 2019. pijan napravio haos na jednom bazenu u Ovči. Posle nekoliko popijenih piva počeo je da razbija flaše, da psuje i vređa izvesnog Lazara M., kojem je čak pretio i da će mu zapaliti kuću. Lazar je to prijavio policiji, koja je odvela Labovića u stanicu, ali nije poznato da li je košarkaš odgovarao za taj napad. N. Š.


Bio je perspektivan mlad košarkaš
Dragan Labović je bio deo talentovane mlade generacije košarkaša u kojoj su bili i Miloš Teodosić, Ivan Paunić, Nemanja Aleksandrov i drugi. U kategorijama od pionira do omladinaca harali su Evropom, osvojivši zlatne medalje na evropskim prvenstvima 2001, 2003. i 2005. Dok je igrao za FMP, Labović je bio proglašen za MVP-ja ABA lige 2007. godine. Upravo zbog toga je dobio i poziv u reprezentaciju Srbije, koja je pod vođstvom Zorana Moke Slavnića učestvovala na Evrobasketu.
Labović je bio i najbolji strelac ABA lige 2009, ali ostaće upamćen i po šokantnom javnom pismu u kom je bez ikakvog pokrića kritikovao sada pokojnog Dušana Dudu Ivkovića. Po odlasku iz FMP-a, Labović je igrao za grčki Aris, nemački Frankfurt, kao i za više klubova u Rusiji, Turskoj, Makedoniji...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija