• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

27.01.2022

21:36

RAT BIVŠIH SUPRUŽNIKA! Čume i Ivana žestoko se sukobili u sudnici, ovo su detalji

Informer

Vesti

RAT BIVŠIH SUPRUŽNIKA! Čume i Ivana žestoko se sukobili u sudnici, ovo su detalji

Podeli vest

Ljubiša Buha Čume (57) i njegova bivša supruga Ivana (40), kojoj se sudi da je lažno svedočila protiv njega posle čega je osuđen na zatvorsku kaznu, ponovo su se juče žestoko sukobili u sudnici Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Čume je optužio Ivanu da mu ne plaća alimentaciju za njihovu maloletnu ćerku, čiji je staratelj. Na drugoj strani, Ivana je ironično insistirala na tome da se optužnica za lažno svedočenje protiv nje proširi, tvrdeći da je Buha ubica.

Nisu u zavadi?!?

Kako smo saznali, kontroverzni Surčinac i prvi svedok saradnik na početku jučerašnjeg ročišta rekao je da nije u zavadi sa optuženom Ivanom, iako je postupak protiv nje pokrenut po krivičnoj prijavi za lažno svedočenje koju je on podneo tužilaštvu. Ivana, koja nema advokata i sama se brani, pravdala se da Buha nije bio osuđen zbog njenih tvrdnji, za koje joj se sada sudi. Priložila je istovremeno i nove dokazne predloge.
Potom je provokativno upitala bivšeg muža zašto u krivičnoj prijavi protiv nje nije naveo i da ga je više puta javno optužila da je ubica.

Foto: informer

Ljubiša Buha Čume


- Mogao sam, ali nisam! Podneo sam krivičnu prijavu samo za ono za šta imam dokaze - odgovorio joj je Buha, na šta je Ivana uzvratila:
- Nastavio si da lažeš kao i pre! Evo, sama zahtevam od tužioca da proširi optužnicu protiv mene i za to krivično delo. U suprotnom ću tražiti izuzeće tužioca jer nije reagovao na kršenje zakona!
Buha je potom upitao tužioca da li sad može da prijavi bivšu ženu i za neplaćanje alimentacije, ali mu je objašnjeno da to ne može u ovom postupku.


Izlazeći iz suda, Ivana je dobacila: "On meni nije plaćao pet godina alimentaciju, sad on može da čeka pet godina!"
Ovo suđenje je bilo u prekidu poslednjih meseci jer se Ivana nije pojavljivala u sudu, a prethodno i zato što je Čume izbegavao dolazak u sud zbog, kako je tvrdio, straha za bezbednost. On je obavestio sud da je dobijao "ozbiljne pretnje" po izlasku iz zatvora, što je prijavio policiji i zahtevao da mu se vrati obezbeđenje, koje je ranije imao kao svedok saradnik.

Foto: ATA Images

Bivša Čumetova žena Ivana

Odrobijao 4,8 godina

Ivani se, inače, sudi zbog lažnog svedočenja protiv Buhe tokom procesa za ukradeni "ferari", koji joj je on svojevremeno poklonio. Čume je u tom postupku osuđen na dve godine i osam meseci zatvora, a potom mu se sudilo i za pretnje njenom obezbeđenju i uvrede na račun tužioca. Iza rešetaka je proveo ukupno četiri godine i osam meseci.
Na slobodu je izašao polovinom jula 2019, a još iz zatvora je tužio Ivanu da ga je ucenjivala kako bi iznudila od njega što više para, te da je iznela niz laži na njegov račun, koje su uticale na osuđujuće presude.
Tužilaštvo je to uvažilo i pokrenulo postupak protiv nje. 


Bila u vezi sa članom Veljine bande?!

Bivša gospođa Buha je na konferenciji za medije u leto 2015. prvi put iznela tvrdnje da je Čume bio umešan u ubistva Zorana Petrovića Šempe i Branislava Lainovića Dugog. Takođe je govorila da je učestvovao u pregovorima oko predaje Darka Šarića, kao i o njegovom prijateljstvu sa sada pokojnim kontroverznim Dragoslavom Kosmajcem i Naserom Keljmendijem. Čume joj je početkom prošle godine uzvratio optužbama da je bila u vezi sa Borisom Karapandžićem, pripadnikom klana Veljka Belivuka, sa kojim je navodno planirala da ga pokrade dok je bio na robiji!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija