• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

17.02.2022

22:29

OVE TRI REČI RASVETLIĆE UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ! Od svih osumnjičenih traženo da ih napišu

Privatna arhiva

Vesti

OVE TRI REČI RASVETLIĆE UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ! Od svih osumnjičenih traženo da ih napišu

Podeli vest

Goran Džonić, njegovi sinovi i braća "Jojke" morali su da prođu niz grafoloških veštačenja kako bi se utvrdilo čiji je rukopis na spornim dokumentima koji se koriste u istrazi ubistva porodice Đokić

Istraga ubistva Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije privodi se kraju, a Više javno tužilaštvo u Nišu do sredine aprila mora da protiv petorice osumnjičenih za teško ubistvo u saizvršilaštvu podigne optužnicu ili ih pusti iz pritvora.

Apelacioni sud u Nišu je Goranu Džoniću, njegovim sinovima Stefanu i Milanu, te braći Kostadinu i Aleksandru Miloševiću, poslednji put pritvor produžio 14. januara ove godine i to za dva meseca. S obzirom na to da su već iza rešetaka proveli tri meseca, Apelacioni sud ima mogućnost da ga produži za još samo 30 dana jer Krivični zakonik predviđa da je maksimalno trajanje ove mere u istrazi šest meseci.

Više javno tužilaštvo dokazni postupak u sklopu istrage nezapamćenog ubistva privodi kraju, a kako objašnjava Mladen Magdelinić, branilac braće Milošević, uskoro bi trebalo da stignu rezultati grafološkog veštačenja koji će, kako smatra, potvrditi nevinost njegovih branjenika. Petorica osumnjičenih za ubistvo Đokića su po zahtevu Višeg javnog tužilaštva, morali da daju uzorke rukopisa, koje će veštak uporediti sa dokumentom za koji se veruje da ga je pisao i potpisao onaj ko je likvidirao tročlanu porodicu.

Interesantno je da je od svih osumnjičenih traženo da napišu "Ja, Goran Džonić", što potvrđuje sumnju da će se rukopis svih osumnjičenih upoređivati sa nekim dokumentom koji sadrži ime i prezime prvoosumnjičenog. Mojim klijentima je ovakav zahtev tužilaštva bio veoma čudan, rekli su mi da ne shvataju zbog čega bi trebalo da se potpisuju kao potpuno druga osoba, ali su to učinili kako bi još jednom dokazali svoju nevinost. I ostale rečenice koje će biti predmet veštačenja, a bilo ih je dosta, jer su svi osumnjičeni pisali na dve strane lista formata A4, navode na zaključak da se grafološko veštačenje odnosi na dokument koji sadrži podatke o nekakvom novcu. To je iz razloga što im je naloženo da upisuju oznake za švajcarski franak, dolare, dinare kao i da upisuju različite cifre. Nije im traženo da pišu autentičan tekst sa kojim će se vršiti poređenje, već različite konstrukcije čas ćirilicom, čas latinicom, u kojim su verovatno sadržane neke reči iz tih beleški sa kojima će se vršiti upoređivanje - objašnjava Magdelinić.

Džonić se hvalio da može da puca i žmureći, dugovao zelenašima, izbegao poligraf...

Goran Džonić bio je ljubomoran na svog brata Gorana Đokića, koji je, samo od kamata na pozajmljeni novac mesečno uzimao 20.000 evra, te bi motiv svirepog zločina za koji je bivši vatrogasac osumnjičen, osim koristoljublja, mogao biti i mržnja! Džonić je pozajmio 10.000 evra od svog brata Gorana Đokića, a dan pre nego što su Đokići nestali, na kućnom pragu Gorana Džonića bili su neki momci kako bi mu rekli da je krajnje vreme da vrati novac. On se tada veoma unervozio.

Veštaci su osumnjičenog Džonića okarakterisali kao ekstremno inteligentnu osobu. Dok je davao izjavu, sve vreme je menjao raspoloženja, ali ni na jednom dosad obavljenom ispitivanju nije pokazao ni trunku sažaljenja prema žrtvama. To je iznenadilo i najiskusnije operativce, naročito što su Džonić i ubijeni Đokić bili izuzetno bliski.

Na saslušanju u policiji, Goran Đonić je najpre navodno izjavio da nije mogao da nauči kako se pištolj rasklapa i sklapa, a potom ponosno tvrdio da to može da uradi "i u mraku".

Budući da je dijabetičar, on nije pogodna osoba za poligrafsko ispitivanje, te je tako uspeo da "prevari poligraf". 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija