• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

21.02.2022

17:26

TUŽNA SUDBINA DVA BRATA! Ugušili se u PORODIČNOJ KUĆI, jedan na svoj ROĐENDAN, a drugi...

M. O.

Vesti

TUŽNA SUDBINA DVA BRATA! Ugušili se u PORODIČNOJ KUĆI, jedan na svoj ROĐENDAN, a drugi...

Podeli vest

Bora Markov (48) iz Iđoša stradao je u svojoj porodičnoj kući u nedelju popdne, a njegovo ugljenisano telo pronašli vatrogasci. Tužna sudbina zadesila je i Borinog brata Tomislava pre dve godine, koji se ugušio nesrećnim slučajem

Požar je izbio u nedelju oko 16 časova u u ulici Đure Jakšića. Kada je uočio dim i vatru, prvi komšija Radivoj Gruić je crevom počeo da gasi požar i pozvao kikindski Vatrogasno-spasilačkog bataljon.

Stradalom čoveku nije bilo spasa, a njegovo ugljenisamno telo pronađeno je u jednoj od prostorija.

- Odmah sam uzeo crevo za gašenje i u istom momentu pozvao sam vatrogasce. Nažalost, vatra je već sve zahvatila. Unutra je kuljala vatra koja je zahvatila celu kuću. Vatrogasci su završili gašenje oko 21 čas. Kuća je izgrađena od naboja, a trska se teško gasi - kaže Grujić.

Foto: M. O.

 

Kako navodi, Bora se davno razveo, a iz tog braka ima dve ćerke koje, takođe, žive u Iđošu. Živeo je u teškim uslovima od socijalne pomoći.

- Svakog dana sam ga viđao, prve smo komšije. U nedelju, pre požara, prodao je dve višnje ispred kuće. Pomagao sam mu koliko sam mogao. Kupovao sam mu hleb, donosio vodu, hranu. Mlad je čovek. Velika je tragedija što je stradao. Živeo je teško, od socijalne pomoći i bio bolešljiv. Nekada je radio ovde u zadruzi. Grejao se na malu improvizovanu peć od cigala koju je sam napravio. Ložio je svašta, a iz kuće se tada širio nesnosan smrad. Verovatno se na taj način i zapalio, a vatra je zahvatila krevet na kom je spavao. Živeo je mirnim životom, nikoga nije dirao - navodi vidno potresen prvi komšija stradalog, Radivoj Grujić.

Foto: M. O.

Starica Savka Đorđev (83) poznavala je braću Markov odmalena, a Borina smrt mnogo ju je pogodila.

- Bora i njegov brat Tomislav bili su divna deca. Za primer. Roditelji su im umrli. Družila sam se sa njegovom majkom. Kad sam čula da je Bora stradao, utrnula sam od žalosti. Mnogo mi je žao - navodi baka Savka, dok maramicom briše suze.

Telo stradalog prevezeno je u novosadski Centar za sudsku medicinu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu.

Foto: M. O.

Bora i Toma stradali na sličan način Borin brat Tomislav stradao je na svoj rođendan, pre dve godine, 27. februara, što je komšijama evociralo tužna sećanja na tragičnu sudbinu braće iz Iđoša.

-Toma je, kao i Bora, stradao šre dve godine. Ugušio se tako što mu se jezik prevrnuo i nije mu bilo spasa. Nažalost, obojica su imala problem sa alkoholom - pričaju komšije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija