• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MUP

12.04.2022

14:50

UHAPŠENA SLUŽBENICA POŠTE! Podizala novac sa računa klijenata PRISVOJILA MILIONE

RINA

Vesti

UHAPŠENA SLUŽBENICA POŠTE! Podizala novac sa računa klijenata PRISVOJILA MILIONE

Podeli vest

B. J. (56), odgovorno lice Pošte iz jednog mesta u okolini Кovina, uhapšena je zbog sumnje da je dizala novac sa računa klijenata, te tako protivpravno prisvojila preko dva miliona dinara

Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UКP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su B. J. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela pronevera i posluga.

Osumnjičenoj se stavlja na teret, da je od maja 2021. do marta 2022. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, izvršila neovlašćene isplate novca sa tekućeg računa tri klijenta i to 1.642.000 dinara, pa 470.000 dinara i 94.000 dinara sa tekućeg računa trećeg klijenta.

Foto: Shuterstock

Ilustracija

Na ovaj način je, kako se sumnja, protivpravno prisvojila 2.206.000 dinara, a na štetu klijenata.

Takođe, osumnjičena je u decembru 2021. godine neovlašćeno podigla 260.000 dinara sa tekućeg računa jednog klijenta koji je zadržala za sebe, a zatim je, istog meseca, u tri navrata izvršila povraćaj ukupnog iznosa tom klijentu.

U februaru 2022. godine, kako se sumnja, neovlašćeno je podigla sa tekućeg računa drugog klijenta 72.000 dinara, koje je zadržala za sebe, da bi u martu isti iznos novca uplatila tom klijentu.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu
prijavu, biti sprovedena nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija