• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2022

12:16

OLGICA MARKANOVIĆ NA INFUZIJI! Odbrana obavestila sud o razlozima nedolaska nadrilekarke, SVE JE ODLOŽENO

K.M.

Vesti

OLGICA MARKANOVIĆ NA INFUZIJI! Odbrana obavestila sud o razlozima nedolaska nadrilekarke, SVE JE ODLOŽENO

Podeli vest

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 19. maj odloženo suđenja Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, i njenoj pomoćnici Jasmini Tasić.

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka Olgice Markanović koja je bolesna.

- Olgica ima temperaturu i na infuziji je - rekla je njena odbrana obaveštavajući sud o razlozima njenog nedolaska.

Tužilaštvo je odbrani uručilo proširen optužni predlog , kojim se terete da su počinile teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu na štetu još šest pacijenata, pa se sada terete za ukupno 18 oštećenih pacijenata.


U saopštenju tužilaštva se precizira da se proširenim optužnim predlogom Markanović i Tasić terete da su od januara 2020. godine do 6. februara prošle godine salonu „Tayas“ izvodile hirurške procedure i to invanzivnom primenom sredstva „O2 No Needle Mesotherapy - Beauty Maćine - Skin energy Activation Instrument“, uz korišćenje injekcija lokalne anestezije ''''lidokain-hlorid“ koje je davala okrivljena O.M, a zbog čega je 18 pacijenata imalo teške telesne povrede.
Zahtev tužilaštva Olgici tri, a Jasmini jedna godina zatvora

 

Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Markanović osudi na pet godina zatvora, a njenu pomoćnicu Tasić na godinu i po.

Foto: ATA

 

Pre proširenja optuženja tužilaštvo je trazilo za Markanović tri godine zatvora, a za Tasić godinu dana.

One se takođe terete da su od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8a neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog i trećeg stepena.

Istovremeno su koristile injekcije lokalne anestezije koje nisu odobrene ("lidokain - hlorida"), koje su bile rizične po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije, a zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medici


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17