• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Krone/Kurir.rs

16.05.2022

08:49

OVO SAMO SRBINU MOŽE DA PADNE NA PAMET! Predstavljao se kao policajac i nudio bakama u Austriji da im čuva dragocenosti NEKE OD NJIH JE OJADIO

Vesti

OVO SAMO SRBINU MOŽE DA PADNE NA PAMET! Predstavljao se kao policajac i nudio bakama u Austriji da im čuva dragocenosti NEKE OD NJIH JE OJADIO

Podeli vest

Srbin M.J. (42) uhapšen je u Austriji zbog sumnje da je kao deo organizovane grupe učestvovao u pet krađa,u kojima su meta bile starije osobe, i tom prilikom ukrao oko 300.000 evra

Naime, srpskom državljaninu M.J., koji je uhapšen pre dve godine, sudi se u Beču zbog sumnje da je predstavljajući se kao lažni policajac pokrao pet starijih žena od kojih je uzeo izuzetno vredan zlatni nakit.

Kako navodi Krone.at, M. J. navodno je bio deo organizovane kriminalne grupe koja je harala Bečom.

- Sumnja se da su pozivali starije građanke, kojima su se predstavljali kao policajci. Nudili su im svoje usluge. Naime upozoravali su ih na lopove i nudili se da im čuvaju dragocenosti. Takođe M.J. se tereti za pet provala. Jednu baku poprskao je biber sprejom i od nje ukrao kutiju sa nakitom vrednim 67.000 evra. Od druge je uspeo da ukrade pet kilograma zlatnog nakita vrednog 250.000 evra - prenosi Krone.

Foto: Uprava Carina

Zaltni nakit/ilustracija

Osumnjičeni pak, tvrdi da on nije učestvovao u ovim pljačkama.

Prema rečima njegovog advokata on je, navodno u vreme krađa bio u Srbiji u bolnici, jer je imao ozbiljne zdravstvene probleme.

Lekarka koja ga je lečila nije saslušana putem video linka jer je navela da ne može da govori o zdravstvenom stanju pacijenta. Međutim, na sudu je advokatima i osumnjičenom predočeno da je on snimljen nadzornim kamerama u zgradi, kao i da je na mestu provale otkriven njegov DNK profil, na šta su oni odbili da daju bilo kakav komentar - prenosi portal Krone

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija