• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

25.05.2022

15:45

MORINA OPET IZA REŠETAKA! Policija uhapsila provokatora, dronom sa zastavom velike Albanije PREKINUO UTAKMICU U BEOGRADU!

Vesti

MORINA OPET IZA REŠETAKA! Policija uhapsila provokatora, dronom sa zastavom velike Albanije PREKINUO UTAKMICU U BEOGRADU!

Podeli vest

Albanska policija uhapsila je u Draču Ismaila Morinu, u javnosti poznatog po čuvenom skandalu sa dronom na utakmici Srbija - Albanija 2014. godine.

Policija je zaustavila Morinu i nakon provere dokumenata ustanovljeno je da se nalazi na poternici i da ga čeka izdržavanje zatvorske kazne od pet do 12 meseci zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i municije.

Albanski mediji ovo hapšenje dovode u vezu sa finalnom utakmicom Lige konferencija između Fejnorda i Rome, koja se večeras od 21 čas igra na stadionu u Tirani. Midije ističu da policija neretko pred ovakve događaje zatvara osobe koje su ranije činile krivična dela na sportskim manifestacijama.

Podsetimo, 14. oktobra 2014. godine, dogodio se incident na utakmici kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije.

Srbija je dočekala Albaniju na prepunom stadionu Partizana u okviru kvalifikacija za EURO 2016, a meč je prekinut u 42. minutu, pri rezultatu 0:0, kada se iznad terena pojavio dron za koji je bila zakačena zastava na kojoj se nalazila mapa takozvane velike Albanije.

Foto: facebook.com

 

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović je skinuo zastavu i oborio dron. To je zasmetalo gostujućim fudbalerima koji su ga napali kako bi oteli zastavu. Nastao je opšti haos. Isprovocirani navijači Srbije uleteli su na teren i napali albanske fudbalere, koji su pobegli u svlačionicu i više se nisu vraćali.

Prekid je trajao više od 50 minuta i onda je doneta odluka da meč neće biti nastavljen.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Srbiju zbog loše organizacije i utakmica je registrovana rezultatom 0:3.

Glavni organizator ove skandalozne provokacije bio je upravo Albanac Ismail Morina, koji je nakon toga postao nacionalni heroj u Albaniji.

Albanska policija je 2015. godine uhapsila Morinu zbog posedovanja nelegalnog oružja. Međutim, albanski vrhovni sud ga je pustio iz zatvora posle tri meseca i odredio mu kućni pritvor. Tri godine kasnije uhapšen je u Dubrovniku na osnovu srpske poternice, ali je izručen u Italiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17