• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2022

07:00

NOVI DETALJI SPEKTAKULARNE PREVARE NA DEDINJU! Uz pomoć glumice prodao tuđu vilu, sakrio 1.000.000 evra, pa sve negirao!

Vesti

NOVI DETALJI SPEKTAKULARNE PREVARE NA DEDINJU! Uz pomoć glumice prodao tuđu vilu, sakrio 1.000.000 evra, pa sve negirao!

Podeli vest

Darko B. (39) se predstavio kao agent za nekretnine i nagovorio vlasnicu vile na Dedinju da mu da ličnu kartu, pa je sa ženom koja liči na nju overio kod notara ovlašćenje za prodaju kuće. Vilu zatim prodao poznatoj firmi i zadržao pare

Darko B. (39) iz jednog sela kod Požege, koji je u utorak uhapšen zbog sumnje da je prodao tuđu vilu na Dedinju za 1.100.000 evra i zadržao sve pare, imao je saučesnika u ovoj spektakularnoj prevari!

Darko je, kako se sumnja, predstavljajući se kao agent za nekretnine, uzeo ličnu kartu od vlasnice vile Lj. Ž., a zatim je sa prijateljicom koja liči na nju overio kod notara ovlašćenje za prodaju kuće. Vilu je zatim prodao poznatoj beogradskoj firmi koja se bavi uvozom i servisiranjem automobila, pa je podigao sve pare s računa i sakrio ih.

Krije saučesnicu

Izvor blizak istrazi otkriva nam da je Darko juče saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu, gde je hladnokrvno priznao da je posredovao u kupoprodaji kuće, ali je negirao da je zadržao pare od prodaje.

- Osumnjičeni je kazao da je tačno da se bavi posredovanjem u kupoprodaji luksuznih nekretnina, ali da nije zaposlen u agenciji i da nema licencu, nego da to radi "privatno". Priznao je i da je pre izvesnog vremena stupio u kontakt sa Lj. V., vlasnicom kuće na Dedinju koja živi u Americi, i dogovorio se s njom da joj proda tu vilu. Naivna žena mu je tada dala svoju ličnu kartu kako bi sačinili ugovor o zastupanju, nakon čega je Darko stupio u kontakt sa firmom koja je bila zainteresovana da kupi kuću - ispričao je naš sagovornik, i dodao:

- Darko je na saslušanju tvrdio da je vlasnica kuće dobila traženih 1.100.000 evra i da je on zadržao samo proviziju od 10.000 evra, koliko je i pronađeno kod njega u iznajmljenom stanu prilikom hapšenja. Kazao je da ga je vlasnica kuće lažno optužila za prevaru, da je sve bilo legalno i pokazao je neke priznanice kojima je pokušao da dokaže da joj je poslao pare. Postoje, međutim, ozbiljne indicije da su te priznanice falsifikovane, pa će biti poslate na veštačenje.

 

Naš izvor iz istrage dodaje da istražitelji sada tragaju za ženom koja je pomogla Darku u neverovatnoj prevari glumeći vlasnicu vile na Dedinju.

- Osumnjičeni je angažovao prijateljicu, verovatno za novac, da koristeći ličnu kartu prave vlasnice vile overe kod notara ovlašćenje za prodaju kuće. Ta žena je čak i ličila na vlasnicu kuće i namestila je frizuru da bude ista kao na slici sa lične karte Lj. V. Lažna vlasnica se zatim i potpisala u knjizi kod notara kopirajući potpis iz lične karte prave vlasnice vile, pa u notarskoj kancelariji nisu ni posumnjali na prevaru i sve dokumente su uredno overili - otkriva naš izvor.

Hoće da odrobija?!

Cela prevara je, prema rečima našeg sagovornika, otkrivena kad je vlasnica vile dobila poštom rešenje iz katastra, gde je obaveštena da je jedna firma iz Beograda uknjižena kao novi vlasnik njene kuće.

- Žena je tu vest dobila dok je bila u Americi, pa je sela na prvi avion, došla u Beograd i odmah angažovala advokata, koji je o svemu obavestio policiju i tužilaštvo. Tada je klupko prevare počelo da se odmotava i utvrđeno je da je Darko vodio ceo posao oko kupoprodaje kuće pomoću falsifikovanih ovlašćenja i dokumenata i da je, nakon isplate, sav novac podigao sa računa. Zanimljivo je i da je Darko sve vreme koristio svoj pravi identitet, ne želeći da se krije. Nije čak ni pobegao iz zemlje sa parama. Sasvim je moguće da je svesno išao na to da sačeka da bude uhapšen, da odrobija prevaru, pa da onda ode negde s novcem, za koji samo on zna gde je - rekao je naš izvor.

Preti mu do pet godina zatvora

Darko B. se, za sada, tereti za krivično delo prevare, za šta mu preti od šest meseci do pet godina zatvora. Međutim, pošto uporno odbija da kaže gde su pare od kuće, nadležno tužilaštvo će verovatno pokušati da proširi optužnicu protiv njega kako bi mu zapretili što većom kaznom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 1 godinu

Nek mu zaprjete da 20 g.robije vratice do zadnjeg evra.Onakovza primer.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija