• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/Informer.rs

13.07.2022

07:00

NEMA PRITVORA ZA STANODAVCA (79) KOJI JE NAPADAO MALOLETNICU?! Tužilaštvo uložilo žalbu na ovu odluku suda!

printscreen

Vesti

NEMA PRITVORA ZA STANODAVCA (79) KOJI JE NAPADAO MALOLETNICU?! Tužilaštvo uložilo žalbu na ovu odluku suda!

Podeli vest

Beograđaninu D. M. (79), koji je prijavljen da je u stanu na Čukarici, koji iznajmljuje, navodno napao maloletnu podstanarku (16), posle saslušanja u Drugom osnovnom tužilaštvu nije određen pritvor iako je to od suda traženo, već je pušten da se brani sa slobode

Prema prvim informacijama, incident se dogodio 5. jula u popodnevnim satima, kada je D. M. došao u stan koji iznajmljuje jednoj porodici u Orfelinovoj ulici, u trenutku kada je devojčica bila sama.

- Stanodavac je u stan došao, navodno, po usisivač. Devojčica je otišla da ga potraži i donese, a on joj je tad, navodno, uputio neprimerene reči, što ju je uplašilo. Nakon toga, on je, navodno, od šesnaestogodišnjakinje tražio da sa sebe skine odeću i pokušao da je poljubi, predlažući joj čak da imaju odnose. Ona je to odbila i stanodavac je otišao iz stanakaže naš izvor iz istrage.

Zalupio vrata novinarima

Osumnjičeni D. M. živi na Banovom brdu, u Požeškoj ulici, u zgradi nedaleko od ulice u kojoj izdaje stan. Reporteri "Novosti" zatekli su ga kod kuće. Međutim, kada je otvorio vrata stana, vidno uznemiren, odbio je da daje izjavu za novine.

- Nemam komentar - kratko je rekao i zalupio vrata.

Devojčica nije pozvala policiju, ali je za incident ispričala ocu, pa je on to učinio sutradan, kad je stanodavac ponovo došao u njihov iznajmljeni stan. Pre toga, otac devojčice i D. M. su se verbalno sukobili, umalo da dođe i do fizičkog obračuna, ali je u međuvremenu stigla policijska patrola i privela stanodavca.

- Posle saslušanja osumnjičenog zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, podneli smo predlog sudiji za prethodni postupak da mu se odredi pritvor, kako boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke - kažu iz Tužilaštva.

Oni dodaju i da je sud odbio njihov predlog.

- Međutim, sud je odbio naš predlog i osumnjičenom izrekao meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom.

Drugo OJT je uložilo žalbu na ovakvu odluku.

Kako nezvanično saznajemo, u međuvremenu je proveren telefon D. M. u kojem su, navodno, nađene poruke izvinjenja devojčici zbog onoga što se dogodilo, a koje joj je vremešni stanodavac poslao posle incidenta. Takođe, saslušana je i šesnaestogodišnjakinja, koja je navodno, ponovila svoju priču i do detalja opisala nemili događaj.

Komšije u šoku

Komšije u šoku

Stanari zgrade u Orfelinovoj ulici, u kojoj D. M. izdaje stan, o navodnom incidentu kažu da - "ništa ne znaju".

- U zgradi se izdaje mnogo stanova. Nismo čuli da se tako nešto dogodilo, a nemamo pojma ni ko je devojka, koja je, navodno, napadnuta. D. M. i njegovu suprugu poznajem godinama. Divne su komšije. Zato ne mogu da poverujem da je D. M. napao maloletnicu - kažu komšije. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17