• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

28.08.2022

10:28

TANASKOVIĆ IZVADIO PASOŠ NA SVOJE IME DVA DANA PRE LIKVIDACIJE ŠAKOVIĆA?! Najnovija saznanja o egzekutoru sa ostrva Pag

printscreen

Vesti

TANASKOVIĆ IZVADIO PASOŠ NA SVOJE IME DVA DANA PRE LIKVIDACIJE ŠAKOVIĆA?! Najnovija saznanja o egzekutoru sa ostrva Pag

Podeli vest

Duško Tanasković (28), osumnjičen da je ubio Gorana Vlaovića na Pagu, ali i Milića Šakovića u Budvi, pasoš na svoje ime izvadio je 15. juna, samo dva dana pre likvidacije visokorangiranog "škaljarca" u Starom gradu!

Tanaskoviću su lisice na ruke stavljene u četvrtak ujutru, 15 minuta nakon što je na jednoj od najpopularnijih plaža ispred kluba ubio Gorana Vlaovića, koji se, kao i Šaković, dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Negirao vezu

- Odmah nakon hapšenja sam Tanasković je policajcima ispričao da zna da je za njim raspisana poternica Crne Gore i to zbog ubistva Milića Minje Šakovića u restoranu u budvanskom Starom gradu. Međutim, on je tvrdio da nema veze s tim, te da je tog dana bio u rodnom Kragujevcu jer je morao da izvadi dokumenta - priča izvor Kurira i nastavlja:

- Ispostavilo se da Tanasković nije baš sve slagao, jer je on zaista bio u Kragujevcu pre zločina. Naime, kod njega je pronađena važeća putna isprava na njegovo ime koja je izvađena u PS Kragujevac 15. juna, dva dana pre nego što je Šaković ubijen pred prijateljima i punim šetalištem.

Foto: printskrin/fejsbuk/zadarski.hr

Duško Tanasković

Kako izvor navodi, ispada da je on praktično izvadio novi dokument neposredno pred put u Crnu Goru.

Komšije: Duško je problematičan, ali nismo znali da može da ubije

Komšije Duška Tanaskovića iz Kragujevca kažu da su šokirani njegovim hapšenjem u Hrvatskoj, iako ga znaju kao problematičnog momka.

- Retko smo ga viđali, najpre jer je godinama bio iza rešetaka, a i kasnije, kada je izašao iz zatvora, nije se baš često pojavljivao po komšiluku. On ima porodicu koja je normalna, svi su vredni i radni, ali, eto, on je od malih nogu krenuo stranputicom - pričaju meštani naselja u kome je Tanasković odrastao:

- Znamo da je opljačkao jednu banku, ali nikada ne bismo posumnjali da je sposoban da ubije.

- Ispostavilo se da je Tanasković sa taze pasošem ušao u Crnu Goru, baš u vreme kada je Šaković ubijen - navodi sagovornik.

Hrvatski portal 24.hr piše i da se ispituje na koji način je Tanasković ušao u zemlju, s obzirom na to da bi se njegovim dolaskom na granični prelaz sa pravim pasošem odmah aktiviralo obaveštenje da je reč o osobi koja je na poternici.

Misterija dolaska na Pag

- Postoji mogućnost da je ušao sa lažnim pasošem koji je bacio, ili ilegalno, morskim ili kopnenim putem. Iako morski granični prelazi imaju punktove na kojima se plovila prijavljuju, a graničari skeniraju pasoše, može doći do previda jer na šalteru radi jedan radnik, a dnevno na obale zapadne Istre uđe 300 do 500 turista - piše 24.hr.

Foto: printscreen

- Jedan službenik jedva da stigne da pregleda dokumente, a kamoli da vidi ima li na plovilu putnika ili još nečeg ilegalnog. Između 100 i 150 jahti dnevno prođe, ovaj ubica je mogao ući i pristati van prelaza jer se dešava da jahte uđu i izađu iz Hrvatske, a da se ne evidentiraju - rekao je izvor.

Vlaović je u Hrvatsku takođe ušao morskim putem.

Krao i ranio druga

Darko Tanasković, kako prenose mediji, kao mlađi punoletnik upao je u probleme sa zakonom i robijao je pet godina zbog razbojništava i krađa.

- On je učestvovao u pljački banke u naselju Aerodrom u Kragujevcu, a prilikom skrivanja od policije, navodno je i ranio svog druga - navode mediji.

- Kod sebe je imao legalna crnogorska dokumenta, ali nije zabeležen ni na jednom prelazu - navodi isti portal.

Hrvatski Jutarnji list objavio je i da su istražitelji zaključili da su i Šaković i Vlaović ubijeni na gotovo identiča način, ali da ima i mnogo sličnosti između Tanaskovića i muškarca u belom koji je ubio Šakovića u Budvi.

Upoređuju tragove

- Nadzorne kamere snimile su Tanaskovića, koji je srednjeg rasta, baš kao i mogući Šakovićev ubica, kog su kamere snimile u Budvi. Sada će policija upoređivati ta dva snimka, kao i forenzičke tragove, kako bi se ustanovilo imaju li ove dve likvidacije istog egzekutora - navodi Jutarnji list dodajući da je ubica Minje Šakovića ostavio brojne tragove, odnosno pištolj i tašnicu.

Milić Šaković sedeo je 17. juna u bašti restorana u Budvi, kada su njegovi prijatelji primetili da se muškarac vrzma oko njih i upozorili ga.

On na to nije odreagovao, a onda mu je maskirani čovek u belom prišao, ispalio osam hitaca u njega i počeo da beži kroz grad. Na gotovo identičan način na ostrvu Pag ubijen je Goran Vlaović, koji je u tom momentu izlazio iz kluba sa devojkom manekenkom Draganom Banić.

Osumnjičeni je Vlaoviću prišao s leđa i pucao mu u vrat, a potom pobegao, ali je naleteo na Interventnu jedinicu koja ga je uhapsila.

Ubistvo plaćeno 70.000 evra?

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da je ubistvo Vlaovića izvršeno profesionalno, da je žrtva praćena, ali da se zasad ne zna koliko je Tanasković mogao da bude plaćen.

- Ako se radi o "velikoj" meti, taj iznos se može kretati između 50.000 i 70.000 evra - naveo je kriminolog za Slobodnu Dalmaciju.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija