• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

29.08.2022

07:00

NAJNOVIJI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE NA PAGU! Razbio je telefon da sakrije naručioca, a SUMNJA SE DA JE UBIO JOŠ JEDNOG ŠKALJARCA!

printscreen

Vesti

NAJNOVIJI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE NA PAGU! Razbio je telefon da sakrije naručioca, a SUMNJA SE DA JE UBIO JOŠ JEDNOG ŠKALJARCA!

Podeli vest

Duško Tanasković, koji je na Pagu ubio "škaljarca" Gorana Vlaovića, posle zločina je kamenom smrskao telefon da bi uništio ključni dokaz - s kim je komunicirao uoči likvidacije

Očevici ubistva "škaljarca" Gorana Vlaovića (38) na hrvatskom ostrvu Pag posvedočili su da je egzekutor Duško Tanasković (28) iz Kragujevca nekoliko trenutaka posle zločina razbio mobilni telefon, udarajući njime o kamen! Učinio je to najverovatnije da bi uništio tragove sa kim je komunicirao!

Imao i pomagača

Hrvatski mediji, pozivajući se na svoje izvore, prenose i da je Tanasković imao najmanje jednog pomagača u četvrtak, kad je ispred kluba "Noa" na Pagu prišao Vlaoviću i ispalio mu metak u vrat. Zatim je pobegao, ali se posle 13-14 sekundi vratio da proveri da li je Goran živ. Ubrzo zatim je uhapšen.

- Ubica je tu napravio kobnu grešku. Želeo je da se uveri da li je likvidirao žrtvu, i to je bilo ključno da ga očevici zajedno sa radnicima obezbeđenja kluba pojure i poteraju pravo u ruke policiji. Ubica je usput, bežeći, razbio telefon kako bi uništio dokaze - pišu tamošnji mediji.
U hrvatskoj policiji veruju i da je Tanasković ušao u Hrvatsku ilegalno, pošto bi se pojavljivanjem na graničnom prelazu sa pravim pasošem odmah aktiviralo obaveštenje da je reč o osobi sa poternice. Naime, Tanaskovića potražuje Crna Gora zbog sumnje da je 17. juna u Budvi učestvovao i u likvidaciji istaknutog "škaljarca" Milića Šakovića (pogledajte okvir).

- Postoji mogućnost da je ušao u Hrvatsku sa lažnim pasošem, koji je u međuvremenu uništio, ili možda ilegalno, morskim ili kopnenim putem. Iako morski granični prelazi imaju punktove na kojima se plovila prijavljuju, a graničari skeniraju pasoše, može doći do previda, jer dokumenta pregleda jedan radnik, a dnevno prođe između 100 i 150 jahti.
Sumnja se i da je Vlaović u Hrvatsku ušao morskim putem, pretpostavlja se gliserom.

- Kod sebe je imao legalna crnogorska dokumenta, ali nije zabeležen ni na jednom prelazu. On je sa društvom i devojkom Draganom Banić nekoliko dana pre ubistva stigao na Pag. Provodili su se po klubovima, gde su ih tretirali kao VIP goste - pišu hrvatski mediji.

Duško verovatno ubio i Šakovića?!

"Škaljarci" Minja Šaković i Goran Vlaović ubijeni su na gotovo identičan način, a više stvari upućuje na to da ih je obojicu likvidirao Duško Tanasković. Naime, Duško, po konstituciji, odgovara muškarcu u belom koji je 17. juna snimljen kako beži posle ubistva Šakovića u Starom gradu u Budvi. Istražitelji iz Crne Gore i Hrvatske će zato upoređivati snimke sa Paga i one iz Budve, kao i forenzičke tragove, kako bi se ustanovilo imaju li ove dve likvidacije istog egzekutora. Šakovićev ubica je takođe ostavio brojne tragove za sobom, između ostalog pištolj i torbicu.

Podsetimo, u ratu "škaljarskog" i "kavačkog" klana do sada je ubijeno više od 50 ljudi i nema naznaka da će se krvavi niz zaustaviti na Vlaoviću.

Gde je telohranitelj?

Kako je ranije objavljeno, Vlaović je iz straha za ličnu bezbednost bio stalno u pratnji telohranitelja i samo jednom godišnje je napuštao Crnu Goru. I kobnog 25. avgusta je izašao iz kluba "Noa" sa jednim muškarcem, za koga se pretpostavlja da mu je bio obezbeđenje.
Međutim, čim mu je Tanasković u šest časova ujutru s leđa ispalio hitac u vrat, kako je zabeleženo na jednom snimku, taj isti muškarac je zbrisao glavom bez obzira! Da li hrvatski istražitelji znaju ko je u pitanju i da li su ga saslušali kao ključnog svedoka, za sada nije poznato. 

 

Tanasković odradio dug za drogu?!

Hrvatski kriminolog Željko Cvrtila okarakterisao je Duška Tanaskovića kao "šeprtlju":
- Očigledno je da se nije pripremio za ubistvo. Plaćeni ubica može biti svako koga plate. To ne mora da znači da je on profesionalac, već da je spreman za to. Može da bude potpuni amater koji je uzeo novac ili može biti da je bio ucenjen, da je dugovao za drogu ili nešto slično...
Činjenica je, zaista, da je Tanasković registrovan u Srbiji kao dugogodišnji narkoman i da, prilikom saslušanja u tužilaštvu u Zadru, nije mogao da iznese odbranu zbog "psihičkih tegoba".

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17