• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

07.09.2022

07:00

BELIVUK PROLUPAO U ZATVORU! Vođa koljačkog klana izgubio kompas pa glumi ludilo?!

Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

BELIVUK PROLUPAO U ZATVORU! Vođa koljačkog klana izgubio kompas pa glumi ludilo?!

Podeli vest

* Velja Nevolja predsedniku sudskog veća u Podgorici slao čudna pisma u kojima pominje more, mesec i zvezde?!? * U poslednje vreme je nestabilan i nervozan u pritvoru, braniocima u Srbiji redom otkazuje punomoćje

Vođa zloglasnog koljačkog klana Veljko Belivuk, kako se čini, potpuno je "prolupao" u pritvoru!
Predsedniku sudskog veća u Podgorici napisao je prethodnih dana vrlo čudna pisma, u kojima pominje more, mesec i zvezde?!? Da nešto nije u redu s njim, pokazuje i činjenica da je nervozan i nestabilan u pritvoru u Beogradu, a poslednjih dana redom je otkazivao punomoćje braniocima i u Srbiji i u Crnoj Gori!

Tražio odlaganje

O Belivukovim čudnim pismima juče je govorio podgorički sudija Boris Savić, zadužen za proveru optužnice protiv Velje Nevolje i Marka Miljkovića kojom se terete da su 14. oktobra 2020. u Crnoj Gori kidnapovali "škaljarca" Mileta Radulovića Kapetana i predali ga u ruke egzekutorima iz "kavačkog klana".

Dokazi

Svestan da su se protiv njega nanizali neoborivi dokazi, Belivuk trenutno ne zna gde udara -Izvor Informera

 

Tim povodom uspostavljena je video-veza između Specijalnog suda u Beogradu i podgoričkog Višeg suda, jer je Belivuk insistirao da "prisustvuje" sednici na kojoj je trebalo da se odlučuje o potvrđivanju optužnice za otmicu Kapetana i da se predstave dokazi protiv njega. Međutim, sednica je odložena, pošto se ispostavilo da je Belivuk ostao bez branioca u Crnoj Gori.

- Ja sam ovog trena saznao da nemam advokata. Molim da se ovo odloži - zamolio je Belivuk, i istakao da prepušta sudu u Podgorici da mu odredi branioca po službenoj dužnosti.

Foto: printscreen

Sudija Boris Savić

Sudija Savić je uvažio ovaj zahtev i dodao da je Belivuk dva puta preko pisama tražio od suda u Podgorici da prisustvuje ovom postupku preko video-veze, te da mu je u tim pismima pominjao "more, zvezde, mesec i ostalo"?!? Sudija je takođe ukazao na činjenicu da su tri advokata u Crnoj Gori odbila da zastupaju Belivuka, kao i jedna advokatica po službenoj dužnosti.

Posle svega, sve je evidentnije da je Velja postao svestan da je definitivno u nevolji i da mu se svaka nada da će izbeći doživotnu robiju ugasila nakon hapšenja njegovog branioca Dejana Lazarevića, koji je završio iza rešetaka zbog "šurovanja" sa narko-bosom Darkom Šarićem.

Srušene iluzije

- Belivuk je slepo verovao advokatu Lazareviću, koji ga je uveravao da nema slučaja, da nema ničeg. Do pre nekoliko meseci bio je apsolutno ubeđen da će izbeći doživotnu robiju. Verovao je u svoj model ubistava - nema tela, znači nema ni dela, te da će ubrzo izaći na slobodu. Ta iluzija je srušena, pogotovo nakon svedočenja ljudi iz njegove bande, i Belivuk je sada u panici - otkriva dobro upućen sagovornik Informera, i podseća:

- Lazarević je sa Belivukom dogovorio da mu strategija odbrane bude usmerena na lažne optužbe protiv političkog vrha. Međutim, posle hapšenja mafijaškog advokata, taj manevar je propao, pošto niko od narednih branilaca nije želeo da to prihvati. Svestan da su se u međuvremenu protiv njega nanizali neoborivi dokazi, Belivuk trenutno ne zna gde udara, postaje sve nervozniji i nestabilniji.

Podsetimo, Belivuk je, posle hapšenja advokata Lazarevića, imao više branilaca u Srbiji, ali svima je u međuvremenu ukinuo punomoćje.

Foto: Tanjug

 

On je uhapšen 4. februara 2021. zajedno sa Markom Miljkovićem Mesarom i još 28 članova bande jer su, pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi", radili direktno za "kavački klan". T. I.


Uskoro još jedna optužnica za ubistva?

Veljka Belivuka je, kako navodi naš izvor, najviše dotuklo to što su ga izdala trojica dojučerašnjih saradnika iz klana, koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom u zamenu za manje zatvorske kazne.

Pripremno ročište protiv tridesetočlane bande, koja se za sada tereti za sedam svirepih ubistava u Srbiji i druga teška krivična dela, nastavlja se danas. Međutim, posle svedočenja poslednjeg zaštićenog svedoka Srđana Lalića, koji je priznao da klan stoji iza još nekoliko ubistava, sasvim je izvesno da će uskoro biti podignuta još jedna optužnica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17