• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.10.2022

07:00

SERIJSKI SILOVATELJ IGOR MILOŠEVIĆ PRIZNAO! Pretio sam novinarki Informera silovanjem

Aleksandar Jovanović

Vesti

SERIJSKI SILOVATELJ IGOR MILOŠEVIĆ PRIZNAO! Pretio sam novinarki Informera silovanjem

Podeli vest

Manijaku određen pritvor od 30 dana, tužilaštvo naložilo veštačenje, biće poslat u zatvorsku ludnicu ako psihijatri utvrde da je bolestan

Serijski silovatelj Igor Milošević (44) priznao je juče u tužilaštvu da je novinarki Informera zapretio silovanjem. Njemu je posle saslušanja određen jednomesečni pritvor, a tužilaštvo će narediti njegovo psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li Milošević treba da ide u ludnicu na lečenje!

Opasni silovatelj, koji je uhapšen u petak zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke Informera koja je radila intervju s njim, doveden je juče oko 10 sati iz Centralnog zatvora u Prvo osnovno tužilaštvo, gde je trebalo da bude saslušan.

Nije pokazao emocije

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Milošević, koji je zbog mnogih silovanja od četrnaeste godine proveo samo tri meseca na slobodi, tokom saslušanja je bio potpuno miran i nije pokazivao nikakve emocije.

On je objasnio kako je pristao na intervju i rekao da nije kriv jer je novinarkama potpuno normalno pričao o silovanjima i pljačkama?!

- Sa mnom su razgovarale dve novinarke Informera. Jedna od njih me je prvo pitala da li se kajem zbog ranijih silovanja, a onda mi je rekla: "Ovde su dve žene, kako da znam da nas nećeš silovati?" Odgovorio sam da niko ne može da joj garantuje ni da će sutra biti živa i da, ako odlučim da je silujem, to ću i uraditi. Naravno, pod uslovom da nema nekog ko može da me spreči, kao, recimo, snimatelj - rekao je Milošević, praktično priznajući da je silovanjem pretio našoj novinarki i da to nije uradio samo zahvaljujući kamermanu Informera.

Foto: Aleksandar Jovanović

Igor Milošević

Ipak, verovatno shvatajući da je priznao krivično delo, Milošević je u daljem toku saslušanja pokušao da objasni da nije hteo da preti, već da objasni zbog čega je ranije silovao žene.
Nakon toga Prvo osnovno tužilaštvu predložilo je da se Igoru Miloševiću odredi jednomesečni pritvor, što je sud i učinio.

- Osim toga, tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, a zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti - naveli su u tužilaštvu.

Uhapšen u centru

Podsetimo, serijski silovatelj Igor Milošević, koji je od 20. septembra, kada je izašao iz zatvora, širio strah i paniku među Beograđanima, posebno ženama, uhapšen je u petak oko 14.30 u Cvijićevoj ulici u centru Beograda. On je bio iznenađen kad su mu prišli policajci, ali je brzo shvatio da je uhapšen zbog Informera.

- Zašto, ništa nisam uradio?! A da, navukli me ovi iz Informera, znao sam - rekao je silovatelj i mirno pošao sa policajcima.

Inače, naši novinari i urednici predali su u četvrtak Prvom osnovnom tužilaštvu zahtev za postupanje i kompletan video-materijal koji smo snimili sa Miloševićem, u kome on otvoreno priznaje da i dalje ima snažan nagon za silovanjem i sasvim je očigledno da se nije resocijalizovao ni posle 30 godina u zatvoru. Tokom razgovora sa novinarkama Informera on je otvoreno kazao da bi mogao da ih siluje, samo ako to poželi, pa čak i da ih ubije.

Tužilaštvo je, na osnovu dokaza koje smo im dostavili, procenilo da je Milošević ozbiljna opasnost po bezbednost građana i da postoji ozbiljan osnov za sumnju da bi mogao ponovo da siluje nekog, pa je naređeno njegovo hapšenje.

Iza rešetaka proveo 30 godina

Igor Milošević je priznao da je prvi put silovao kad je imao samo deset godina, dok još nije bio krivično odgovoran. Prvi put je dospeo u popravni dom sa 14 godina, opet zbog silovanja i pljački, pa je narednih 30 godina proveo iza rešetaka. U tom periodu je samo nepuna tri meseca bio na slobodi, jer je svaki put odmah po izlasku s robije napadao žene i pljačkao, pa se vraćao u zatvor.

Informerova inicijativa za promenu zakona

Redakcija Informera pokreće zvaničnu inicijativu u Skupštini Srbije za izmenu zakona kako bi se ubuduće onemogućilo bezuslovno puštanje na slobodu serijskih silovatelja. Naime, naš stav je da bi izmenom krivičnog zakona višestruke silovatelje-povratnike trebalo slati na psihijatrijsko veštačenje odmah po odsluženju zatvorske kazne! Na taj način stručnjaci bi utvrdili da li je zatvorska kazna imala efekta u smislu resocijalizacije i da li kod bivšeg osuđenika i dalje postoji nagon za silovanjem. U slučaju da se proceni da je neko od njih i dalje opasan po društvo, trebalo bi ga uputiti u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa, do daljeg. Novinari i urednici Informera smatraju da bi ovo bio najefikasniji način da se manijaci stave pod kontrolu nakon izdržavanja kazne, pri čemu bi se i rizik od ponovnih napada na žene i decu sveo na minimum.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija