• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2022

15:34

POSLE 27 GODINA OD UBISTVA OSUĐEN NA 12! Skoro tri decenije bio u bekstvu

Vesti

POSLE 27 GODINA OD UBISTVA OSUĐEN NA 12! Skoro tri decenije bio u bekstvu

Podeli vest

Viši sud u Beogradu osudio je danas Predraga Petrovića na kaznu zatvora od 12 godina, za ubistvo Milibora Petrovića u junu 1994. godine

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u završnoj reči ovu kaznu i predložilo.

Sud je Petroviću produžio pritvor do upućivanja na izvršenje kazne, te ga obavezao da plati sudske troškove.

Oštećeni su radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva upućeni na parniču.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionionom sudu.

Tužilaštvo je i završnoj reči tražilo da se Petrović osudi na kaznu zatvora do 12 godina, ističući da je odbrana okrivljenog neuverljiva, i opovrgnuta izvedenim dokazima, te da je dolazalo da je okrivljeni izvršio krivično delo ubistvo.

Foto: Informer

 

Takođe, tužilaštvo je podsetilo da je Petković bio u bekstvu skoro 27 godina, te da je tek prošle godine izručen iz Italije

On se tereti da je u junu 1994. godine u Beogradu ubio Milibora Petrovica, a posle toga sve vreme bio u bekstvu i skrivao se u Italiji.

Optuženi je prilikom iznošenja odbrane negirao da je počinio to krivično delo i tvrdio je da nije pucao u tog čoveka, da nije imao oružje i da tad nije bio u Jugoslaviji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija