• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.10.2022

11:46

HULIGANI PRED LICEM PRAVDE! Podignuta optužnica protiv 22 osobe zbog napada na policiju tokom "Europrajda"(VIDEO)

Zoran Sinko

Vesti

HULIGANI PRED LICEM PRAVDE! Podignuta optužnica protiv 22 osobe zbog napada na policiju tokom "Europrajda"(VIDEO)

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv 22 ošobe, zbog sumnje da su tokom Europrajda 17.septembra napali i povredili 13 policajaca.

Optužnim predlogom okrivljenima S.Č. Č.L. Z.T. G.N. V.V. R.Ž. B.G. S.M. S.N. V.M. M.D. I.M. J.J. DŽ.M. R.J. M.N. Č.I. U.C. LJ.O. i T.B. je stavljeno na teret krivično delo učestvovanje u grupi, saopštilo je danas tužilaštvo.

U odnosu na okrivljene L. T. i M. M. optužni predlog, zbog izvršenja krivičnog dela Učestvovanje u grupi, je podnet zbog postojanja opravdane sumnje da su oni bili kolovođe grupe zajedno sa još dve osobe koja se trenutno nalaze u bekstvu, kao i još jedno lice. U odnosu na ova tri lica koja se nalaze u bekstvu tužilaštvo je stavilo predlog sudu za određivanje pritvora i izdavanje poternice.

Foto: Zoran Sinko

 



Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu produži pritvor u odnosu na sve okrivljene i da ih nakon sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, te da kolovođama, L. T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 5 godina, a M. M. kaznu zatvora u trajanju od 4 godine.

U odnosu na okrivljene R.Ž. M.N. V.V. i S.Č. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 2 godine, okrivljenom Z.T. kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 8 meseci, okrivljenom Č.L. kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 8 meseci, okrivljenom S.N. kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 5 meseci, a okrivljenima S.M. V.M. M.D. N.G. I.M. J.J. DŽ.M. R.J. B.G. Č.I. O.LJ. B.T. i C.U. kaznu zatvora od 1 godine i 6 meseci.

Foto: Zoran Sinko

 

Naime, oni se sumnjiče da su tog dana učestvovali u grupi ljudi koja je, kod železničke stanice Karađorđev park u Bulevaru oslobođenja bb, napala i telesno povredila trinaest policijskih službenika MUPa RS u vršenju službene dužnosti, kojom prilikom je oštećena imovina u većem obimu i to pet vozila MUPa na kojima je pričinjena šteta u iznosu oko tri miliona dinara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija