• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.11.2022

15:06 >> 15:21

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU! Advokat Marka Miljkovića zahtevom šokirao sudsko veće, SUD PREKINUO SA RADOM!

Printscreen/Beta Ana Slović

Vesti

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU! Advokat Marka Miljkovića zahtevom šokirao sudsko veće, SUD PREKINUO SA RADOM!

Podeli vest

Kako je u utorak najavio, danas bi trebalo da priča o aplikaciji "Skaj", za koju je on, kao IT stručnjak, bio zadužen. Ukoliko danas završi svoje slobodno izlaganje, pitanja će imati mogućnost da mu postave tužilaštvo, sudsko veće, advokati ali i sami optuženi koji iz posebnog dela sudnice prate svedočenje

Prvi se za reč javio advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović i zatražio izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića i Zorana Babića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zatim Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca i republičkog tužioca.

- Zbog aktuelnih dešavanja tražim njihovo izuzeće, izložili su javnosti podatke koji se prikupljaju u predistražnom postupku, krši se pretpostavka nevinosti okrivljenih i stvara se atmosfera linča. U ime Marka Miljkovića želim da kažem da je spreman da se prema njemu primeni poligraf, bilo u prostorijama MUP-a, suda, pa čak i u prostorijama zatvora, da li je planirao ili učestvovao u planiranju atentata - rekao je Petrović. 

Zamenik tužioca Saša Ivanić osvrnuo se na zahtev za izuzeće i objasnio da je to samo reagovanje na svedočenje sedoka okrivljenog, a da ni jedan dokaz nije dostavljen.

- Šta se promenilo za 12 sati od kazivanja svedoka okrivljenog, nisu navedeni dokazi za ove tvrdnje odbrane. Predložem da sudsko veće odbaci ovaj zahtev za izuzeće - naveo je Saša Ivanić i dodao da za odbranu nije novina da postoji sklopljen sporazum o svedočenju.

- Sve ovo što je navedeno danas, nije predmet optuženja. Sve što je predmet optuženja je navedeno u iskazu, tako da ne postoji ni jedan razlog da se ovaj zahtev ne odbaci - naveo je tužilac Ivanić.

Sudsko veće se povuklo iz sudnice, kako bi donelo odluku. Ukoliko veće ne odbaci zahtev za izuzeće suđenje će biti odloženo do odluke o izuzeću tužilaca i Lalić neće nastaviti svoje svedočenje.

Nastavak suđenja 19. novembra

Sudija Vinka Beraha saopštila je da se prekida rad suda, do odluke o izuzeću, tako da svedok saradnik danas neće nastaviti svoje izlaganje. Naredno suđenje zakazano je za 29. novembar u 9.30 sati.

Srđan Lalić do sada je izneo šokantne detalje o čak 15 ubistava, a danas bi trebalo da svedoči o "skaj" aplikaciji.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija