• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.12.2022

11:54

ŽENI POSLAO VIŠE OD 30 UVREDLJIVIH I UZNEMIRUJUĆIH PORUKA! Uhapšenom Smederevacu određen pritvor

Pixabay

Vesti

ŽENI POSLAO VIŠE OD 30 UVREDLJIVIH I UZNEMIRUJUĆIH PORUKA! Uhapšenom Smederevacu određen pritvor

Podeli vest

V. C. (46) uhapšen je zbog sumnje da je uputio više od 30 uvredljivih i uznemirijućih poruka sa očiglednom religijskom konotacijom, čime je ugrozio lični život oštećene,nakon toga mu je određen pritvor

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenome V. C. određen je pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

Foto: Pixabay

Ilustracija

Osumnjičenome se na teret stavlja krivično delo proganjanje učinjeno iz mržnje, za koje je zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine, a koje je izvršio na taj način što je oštećenoj  koja je jevrejskog porekla, protivno njenoj volji i u nastojanju da sa njom uspostavi kontakt, uputio više od 30 uvredljivih i uznemirijućih poruka sa očiglednom religijskom konotacijom, čime je ugrozio lični život oštećene.

Krivični zakonik propisuje da će se okolnost da je krivično delo učinjeno iz mržnje zbog pripadnosti rasi i veroispovesti, nacionalne ili etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije ili rodnog identiteta drugog lica, od strane suda ceniti kao otežavajuća okolnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija