• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

21.12.2022

08:15

ZVICEROV DALJI ROĐAK UHAPŠEN ZBOG UBISTVA JOVANA VUKOTIĆA! Ovo je Perunović o kom su govorili Miljković i Lalić

printscreen

Vesti

ZVICEROV DALJI ROĐAK UHAPŠEN ZBOG UBISTVA JOVANA VUKOTIĆA! Ovo je Perunović o kom su govorili Miljković i Lalić

Podeli vest

Zdravko Perunović, dalji rođak Radoja Zvicera je 16. septembra uhapšen u Istanbulu zbog, sumnje da je učestvovao u likvidacije vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića koja je izvršena 8. septembra

U nastavku suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka koje je juče održano, okrivljeni Marko Miljković nastavio je da ispituje okrivljenog svedoka Srđana Lalića, a između ostalog je spominjan i kavčanin Zdravko Perunović.

Foto: printscreen

 

Na pitanje Marka Miljkovića da li je čuo za nekog Perunovića i koliko ljudi sa tim prezimenom poznaje, Lalić je odgovorio da zna dvojicu.

- Jedan je Zdravko, drugog ne znam. Znam da je bio visoko pozicionirani kavčanin. Na kripti se zvao Perun. Ti i ja smo sedeli i rekao si da je Perun Zvicerov rođak. Ti si se dopisivao s njim i ustanovio si da su dalji rođaci - rekao je Lalić Miljkoviću.

Foto: Pixabay

 

Na pitanje Miljkovića zašto rođak visokopozicioniranog kavčanina ne bi uzeo kokain od svog rođaka, već preko Lalića, odgovorio je "zato što je Perun smatrao da je malo glup".

- Jesam dobro razumeo, mislio je da si ti malo glup? - pitao je Miljković, na šta je Lalić odgovorio da je Miljković dobro razumeo, ali da "maliciozno izvrće".

Foto: tusrka policija /hurriyet

 
Lalić tukao Perunovića

Lalić je Perunovića spominjao i na jednom od predhodnih ročišta, a u vezi sa kućom u Perastu. Tada je ispričao da je u pitanju čovek koji mu je napravio štetu na poslu, a da je kuću dobio kao obeštećenje.

- Dobio sam kao obeštećenje jer mi je napravljena šteta od više hiljada evra za posao sa drogom. Uzeo sam kilogram kokaina od Zvicera, koji je završio u policiji, navodno je bio kupac od Perunovića.

Na pitanje da li je Perunoviću naneo povrede odgovorio je potvrdno i rekao je da je to uradio jer ga je Perunović lagao.

Obmanuo me je da će on lično da uzme robu. Tukao sam ga drvenom motkom po zadnjici. Motka je pukla jer je imao veliku zadnjicu - rekao je Lalić.

Foto: printscreen

Učestvovao u likvidaciji Jovana Vukotića

Iako na proteklim ročištima nije spomenuto ime izvesnog Perunovića, Lalić je danas otkrio da je u pitanju Zdravko Perunović. 

On je 16. septembra uhapšen u Istanbulu zbog likvidacije vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića koja je izvršena 8. septembra.

Vukotić je ubijen dok je bio u vozilu sa suprugom Mašom i ćerkom, a izvršioci ubistva bili su na motoru.

Turska policija je nakon istrage utvrdila da je napad izveo Radoje Živković koji slovi za jednog od vođa kavačkog klana. U akciji hapšenja slobode je lišeno 12 osoba, među kojima su bili Živković i Perunović. Živkovićevo ime se takođe provlačilo na suđenjima klanu Veljka Belivuka.

Ubijen dok se molio

Perunović, navodno, važi za osobu koja je bliska vođi kavačkog klana, a već je odslužio kaznu zbog ranjavanja. Njegovo ime je dugo poznato u srpsko-crnogorskim kriminalnim krugovima, a pred Višim sudom u Podgorici mu se sudi zbog ubistva Nikole Stanišića, ali i za formiranje kriminalne organizacije.

Foto: rojters, privatna arhiva

Slobodan Kašćelan

Stanišića su, sumnja se, mučili i tukli kako bi otkrio gde škaljarski klan krije oružje, ali i da bi otključao svoj "Skaj" telefon.

- Sam čin ubistva bio je posebno surov. Stanišiću je rečeno da će da bude likvidiran, a on je zatražio da se pre smrti pomoli. Dok se molio klečeći, pucano mu je u potiljak. Prema navodima tužilaštva, likvidaciju je naložio Slobodan Kašćelan jer je sumnjao da Stanišić prati njegovo kretanje, a Perunović se sumnjiči da je bio član njegove organizovane kriminalne grupe -piše Telegraf.rs.

Stanišićevo ubistvo značajno je i zbog toga što je jedna evropska služba upravo prilikom istraživanja okolnosti njegove likvidacije uspela da razbije kriptovanu komunikaciju preko "Skaja" i dođe do ključnih dokaza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija