• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

28.12.2022

10:28

PRETI MU DOŽIVOTNU ROBIJA! Niško tužilaštvo za Gorana Džonića traži maksimalnu kaznu

MUP Srbije

Vesti

PRETI MU DOŽIVOTNU ROBIJA! Niško tužilaštvo za Gorana Džonića traži maksimalnu kaznu

Podeli vest

Više javno tužilaštvo zatražilo je u optužnici od 7. oktobra ove godine koju je nepravnosnažnim rešenjem potvrdio Viši sud da se Goranu Džoniću izrekne doživotna robija

Kako je saopštio Viši sud u Nišu on se tereti za teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom, držanjem, nošenjem i prometom oružja i eksplozivnih materija. 

Istom odlukom obustavljena je istraga u odnosu na njegovog sina Stefana Džonića zbog krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom, držanjem, nošenjem i prometom oružja i eksplozivnih materija.

 - Dok je u prethodnim optužnicama koje je Viši sud dva puta vraćao tužilaštvo tražilo samo da se oglasi krivim i osudi po zakonu, ovoga puta tužilaštvo je odlučilo da zatraži da  mu se izrekne najteža kazna predviđena Krivičnim zakonikom. U članu 114. KZ kako je okvalifikovano delo za koje se Džonić tereti, navodi se da najstroža kazna preti onom "ko umišljajem liši života više lica a ne radi se o ubistvu  na mah, ubistvu deteta pri porođaju ili lišenju života iz samilosti - obajnsio je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Foto: Printscreen/privatna ahriva

Ubijena tročlana porodica Đokić

Tročlana porodica Đokić nestala je u noći između 26. i 27. septembra prošle godine tokom povratka iz Moravca gde su boravili kod Goranove majke.

Njihovo spaljeno vozilo pronađeno je u ataru sela Donja Trnava  2. oktobra 2021. godine, a istog dana na obali Morave u ataru Moravca i njihova ugljenisana tela.

Zbog njihovog ubistva uhapšen je Đokićev brat od tetke Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan kao i braća Kostadin i Aleksandar Milošević iz Moravca koje je Džonić naveo kao saučesnike.

Foto: Privatna arhiva

 

Nakon sprovedene istrage ustanovljeno je da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora, zatim je pritvorsku jedinicu KPZ napustio i Džonićev sin Milan, a nedavno se kući vratio i Stefan. Smatra se da je Džonić familiju likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

Ovo je drugi put da tužilaštvo traži najstrožu kaznu od izmena Krivičnog zakonika kojim je uvedena doživotna robija. Prvi put takva kazna je predložena za Ninoslava Jovanovića, zloglasnog Malčanskog Berberina zbog otmice i seksualnog zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice, i ona mu je i izrečena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17