• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2023

07:00

Nestao zločinac koji je ubio devojku na Zvezdari! Crnogorci pustili ubicu da pobegne

printscreen

Vesti

Nestao zločinac koji je ubio devojku na Zvezdari! Crnogorci pustili ubicu da pobegne

Podeli vest

Crnogorska policija je tek dva dana posle raspisivanja poternice pokušala da uhapsi Jetmira Gočaja (24), koji je 23. decembra u Beogradu zadavio Ivanu Krivokapić (26), što je on iskoristio da pobegne

Albanac iz Crne Gore Jetmir Gočaj (24), za kojim je Srbija u ponedeljak raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je ubio studentkinju Ivanu Krivokapić (26) na beogradskoj opštini Zvezdara, pobegao je, i to uz posrednu pomoć crnogorske policije!

Čekali

Crnogorska policija je mogla da drži Gočaja pod nadzorom dok ne dobiju zamolnicu za hapšenje, ali to nije učinjeno
Izvor iz istrage


Tamošnja policija je, naime, tek dva dana posle raspisivanja poternice potražila Jetmira u njegovoj kući u okolini Plava, što je njemu ostavilo dovoljno vremena da nestane. Sumnja se da je pobegao na Kosovo ili u Albaniju.

Ukućani ne sarađuju

Inače, Više javno tužilaštvo u Beogradu je još prošle sedmice tražilo od suda da se raspiše poternica za Jetmirom, a sud je to učinio tek u ponedeljak i o svemu je obavešteno Ministarstvo pravde Srbije.

- U međuvremenu, svi mediji su preneli informacije da se Jetmiru sprema poternica jer postoje čvrsti dokazi da je ubio Ivanu Krivokapić 23. decembra u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Crnogorska policija je za to vreme mogla da drži Gočaja pod nadzorom, dok zvanično ne dobije zamolnicu od Srbije za njegovo hapšenje, ali to nije učinjeno. Tek kad je crnogorsko pravosuđe u sredu zvanično obavešteno o poternici, patrola je upućena do Jetmirove kuće u selu Vusanje kod Plava i, naravno, tamo ga nije našla - kazao je naš izvor blizak istrazi.

Prema rečima našeg sagovornika, Jetmirova porodica se bavi stočarstvom na Prokletijama i on odlično poznaje taj teren, jer je povremeno radio i kao vodič planinarima.

- On je, po svemu sudeći, iskoristio to svoje dobro poznavanje planinskih staza da pobegne u Albaniju ili na Kosovo. Njegovi ukućani nisu bili raspoloženi za saradnju sa policijom i tvrdili su da ne znaju gde se Jetmir nalazi - objašnjava naš izvor.

Podsetimo, Gočaj se tereti za teško ubistvo iz niskih pobuda, odnosno ljubomore, za šta mu preti doživotna robija. Istraga je utvrdila da je Jetmir 11. decembra 2022. doputovao u Beograd i boravio je kod Ivane, koju je prethodno upoznao na jednom planinarenju. On je zatim 23. decembra 2022, između 00.35 i 5.30 ujutro, ugušio Ivanu, zapušivši joj rukama usta i nos, najverovatnije zato što je htela da raskine vezu s njim. Nakon zločina Jetmir je uzeo ključ od Ivaninog stana i zaključao vrata za sobom, a onda je autobusom napustio Beograd i vratio se u Crnu Goru.

DNK ispod noktiju

Forenzičari su ispod Ivaninih noktiju pronašli Jetmirov DNK trag, što znači da se branila od ubice tako što ga je grebala po licu i telu.

Zločin je otkriven 24. decembra prošle godine, kada su Ivanina braća došla u njen stan jer se nije porodici javljala na telefon. Kako je stan bio zaključan, kroz prozor su videli mrtvu sestru na krevetu, otkopčanih pantalona i podignute bluze.

Od 'brižnog prijatelja' do mrzitelja Srba

Kada je prvi put objavljena vest o Ivaninom ubistvu, Jetmir Gočaj se oglasio na Fejsbuku žaleći za njom, nazivajući je "anđelom". Međutim, kad su se prvi put u medijima pojavile informacije da je on ubio Ivanu, Jetmir se oglasio tvrdeći da nema veze s tim zločinom i da policija zna da je on u svojoj kući i da mogu slobodno da dođu po njega. Odmah zatim je pokazao svoje pravo lice, pa je počeo da pljuje Srbe i Srbiju, nazivajući nas ubicama dece na Kosovu?!?

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dule

pre 1 godinu

Totalno pogrešan zaključak. Kriv je onaj iz naše policije ko vam je dao informaciju a vi je zarad senzacionalizam brže bolje objavili. Totalno neprofesionalno sa obe strane. Ista je situacija, kada ste vi novinari u pitanju, sa onim navodnim silovanjem u Nišu. Treba da vam je jasno koliko na taj način otežavati rad policije. Kao bivši policajac radio sam na rasvetljavanju nekoliko teških krivičnih dela izvršenih u grupi na teritoriji dve države Za 48 sati pohapšeni je grupa od 10 saučesnika i to jedan po jedan, na različitim lokacijama a da informacija nije procurela. Kada su privedeni u policiju nisu znali ni u kojoj su državi, ni u kom su gradu ni u kojoj stanici i ni tada nisu znali da su im saučesnici pohapšeni. Sredstva informisanja su obaveštena tek kada je sve završeno a dela su bila toliko teška da se je cela Srbija uznemirila.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija