• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

26.01.2023

10:52

ZVICER GLEDAO KAKO VUKOTIĆ UMIRE! Misteriozna osoba u Turskoj snimila ubistvo VOĐE "ŠKALJARACA", SLIKE POSLALA ŠEFU "KAVČANA"

printscreen

Vesti

ZVICER GLEDAO KAKO VUKOTIĆ UMIRE! Misteriozna osoba u Turskoj snimila ubistvo VOĐE "ŠKALJARACA", SLIKE POSLALA ŠEFU "KAVČANA"

Podeli vest

Radoje Živković, rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, uživo je pratio ubistvo Jovana Vukotića 8. septembra prošle godine u Istanbulu. Kako prenose turski mediji, u njegovom telefonu pronađeni su dokazi koji pokazuju da je osoba čiji identitet tokom istrage nije otkriven snimala umirućeg Vukotića i poslala snimak

- Svedok je u optužnici naveo da je nakon ubistva jedna osoba veoma pomno snimala Vukotića kako umire mobilnim telefonom. Ova osoba nije bila slučajni prolaznik, već je osumnjičena da je slike i snimke poslala ubicama i naručiocima zločina. Međutim, identitet te osobe zasad nije otkriven - preneli su turski mediji. Podsetimo, istragom je utvrđeno da su vođe "kavačkog" klana ubistvo Vukotića u Turskoj platile milion i po evra.

U telefonu Radoja Živkovića, kako navode, pronađene su fotografije automobila u kom je Vukotić ubijen na parkingu tržnog centra u kom je pre zločina bio sa suprugom Mašom M. i njihovim detetom, kao i fotografije kad njihov automobil kasnije izlazi na ulicu.

Foto: Danica Ćuruvija

 

- Na dan ubistva, 8. septembra prošle godine, nekoliko minuta pre ubistva Vukotića, Radoje Živković je preko GPS postavljenog u automobilu u kom je bio Vukotić, na svom telefonu pratio kretanje preko aplikacije na svom mobilnom. Na njoj je pisalo i čak kojom se brzinom automobil kreće, a Živković je napravio i tu fotografiju praćenja i ona je pronađena kod njega - navode turski mediji i dodaju da je istragom utvrđeno da je u tom trenutku Živković bio na samo nekoliko kilometara od mesta zločina.

Vukotić je, podsetimo, ubijen dok je s trudnom suprugom Mašom M. i njihovom maloletnom ćerkicom bio u automobilu na auto-putu, pošto su završili kupovinu u tržnom centru. Dvojica muškaraca na motoru, kako se sumnja, prošla su pored njih i ispalila hice. Policija je istog dana uhapsila Vukotićevog vozača Emra K. jer je on, dok su Vukotića vozili u bolnicu, polomio dva telefona i pokušao da ih sakrije, a prethodno obrisao sve poruke sa aplikacija Vocap i Signal.

PODMETNILI MU GPS I ZNALI KUDA SE KREĆE

Turski istražitelji u telefonima osumnjičenih za učešće u ubistvu Jovana Vukotića pronašli su i fotografije na kojima se vidi da su 22. avgusta prošle godine kupili GPS uređaje za praćenje, koje su fotografisali, kao i lokaciju na kojoj su ih kupili.

Foto: printscreen

Ubili ga pred trudnom suprugom Mašom

- Dan kasnije, osumnjičeni Furkan I. i Elanur T. u zoru su uređaje stavili u Vukotićev auto. Sledećeg dana Radoje Živković je fotografisao ekran, dok je pratio na svom telefonu kuda se kreće Vukotićev "opel". Na snimku ekrana napravljenom 30. avgusta, kao i 2. septembra, takođe su lokacije na kojima je Vukotićev auto - preneli su detalje optužnice turski mediji. Inače, istražitelji su utvrdili da je Elanur T., crnogorska državljanka, bila u kontaktu s Vukotićevim vozačem.

TAJNI POŠILJALAC POSLAO MEJL POLICIJI

Tačno 10 dana posle ubistva Vukotića istražiteljima je stigao mejl u kom je bilo navedeno da je ubistvo izveo "kavački klan", kao i da se Radoje Živković nalazi u Istanbulu. Nepoznati pošiljalac je napisao i ko ga je skrivao pa je on brzo uhapšen, a u sobi u kojoj je boravio pronađena su dva telefona. Takođe, privedeni su i njegovi turski saradnici, među kojima je i izvesna žena iz Turske koja im je pomagala da se skrivaju, a u čijem su telefonu takođe pronađene fotografije Vukotićevog auta u danima pre ubistva. Kako prenose mediji iz te države, ona je izjavila da je Radoju Živkoviću davala svoj telefon na korišćenje i da te slike nisu njene.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija