• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rtl.de

31.01.2023

13:24

POTVRĐENA PRESUDA! Turčin odgovoran za smrt Šabana Šaulića osuđen na tri godine PIJAN, BEZ DOZVOLE I DROGIRAN ZAKUCAO SE U AUTOMOBIL MUZIČARA

Vesti

POTVRĐENA PRESUDA! Turčin odgovoran za smrt Šabana Šaulića osuđen na tri godine PIJAN, BEZ DOZVOLE I DROGIRAN ZAKUCAO SE U AUTOMOBIL MUZIČARA

Podeli vest

Turčinu Alsinu Leventu (38), koji je izazvao nesreću u kojoj je nastradao kralj narodne muzike Šaban Šaulić, Viši regionalni sud u Hamu potvrdio je presudu i izrekao kaznu tri godine zatvora.

Alsinu Leventu je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora za saobraćajnu nesreću koju je izazvao 17. februara 2019. godine, a u kojoj je pored Šaulića poginuo i njegov saputnik, muzičar Mirsad Kerić, dok je Slobodan Stojadinović teško povređen. 

Saobraćajna nesreća dogodila se na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda. Kako su tada javili nemački mediji, osuđeni Turčin je vozio je pijan, bez dozvole 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom marihuane.

Podsetimo, Levent je u januaru prošle godine prvostepenom presudom osuđen pred sudom u nemačkom gradu Giterslohu na tri godine i tri meseca zatvora, međutim Regionalni sud u Bilefeldu ublažio je prvostepenu presudu za tri meseca, navode lokalni mediji.

Foto: printscreen

 

Sud je u sredu izrekao kaznu od tri godine zatvora po dve tačke optužnice za ubistvo iz nehata, nehatno ugrožavanje saobraćaja, umišljajnu vožnju bez dozvole i nanošenje telesnih povreda sa umišljajem . U januaru 2022. godine, okružni sud u Guterslohu izrekao je još tri meseca. Tri meseca kazne smatra se izdržanim zbog dužine trajanja postupka - pisao je tada Sueddeutsche zeitung.

Sud je izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine po dve tačke za ubistvo iz nehata, ugrožavanje saobraćaja iz nehata, umišljajnu vožnju bez dozvole i nanošenje telesne povrede sa umišljajem.

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de

 

U januaru 2022. godine, okružni sud u Guterslohu izrekao je još tri meseca. Tri meseca kazne smatra se izdržanim zbog dužine trajanja postupka. Кazne zatvora duže od dve godine ne mogu biti uslovne.

Okružni sud je kaznu smanjio za tri meseca jer je optuženi dao detaljnije priznanje i pokajao se i nije imao krivični dosije. Sud u Bilefeldu je ovo pravilno procenio po mišljenju Višeg regionalnog suda. Apelacioni sud nije video razlog za još nižu zatvorsku kaznu sa mogućnošću uslovne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija