• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

03.02.2023

14:01

LJUBIŠA KAN IMA DOZVOLU ZA NOŠENJE ORUŽJA? Evo šta je utvrđeno kako je DOBIO PIŠTOLJ "ZBROJEVKA"

In4s

Vesti

LJUBIŠA KAN IMA DOZVOLU ZA NOŠENJE ORUŽJA? Evo šta je utvrđeno kako je DOBIO PIŠTOLJ "ZBROJEVKA"

Podeli vest

Budvanin Marko Ljubiša (54), poznatiji kao Kan, koji u policijskim evidencijama važi za vođu budvanske kriminalne grupe, koja, kako se tvrdi, usko sarađuje sa "škaljarskim klanom", kako se nezvanično saznaje, ima dozvolu za nošenje oružja

Ona je izdata u decembru 2020. i važi do 2030. godine.

To je potvrdilo više sagovornika, ali ističu da je pitanje kako ju je dobio, jer se ne radi o falsifikovanoj ispravi, kako se to negde moglo očekivati, budući da je reč o bezbednosno interesantnoj osobi. Ovaj Budvanin, priveden je pre dve večeri, nakon što su ga u jednom lokalu pretresli policajci, koji su tom prilikom kod njega pronašli pištolj češku "zbrojevku" sa 17 metaka. Dobro obavešteni izvori tvrde da je Kan i tokom pretresa rekao da poseduje dozvolu za nošenje oružja, ali je nadležno tužilaštvo ipak donelo odluku da on bude zadržan zbog sumnje da je počinio krivično delo "neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Foto: Reuters

 

Odakle Kanu dozvola za oružje, odgovor se, najverovatnije nalazi u slučaju koje je crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo formiralo u avgustu 2021. godine. Lisice na ruke tada su stavljene načelniku budvanske Područne jedinice MUP Goranu Boreti i službeniku Borisu Bojoviću, zbog sumnje da su izdavali dozvole za držanje oružja bezbednosno interesantnim licima i pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

Bojović i Boreta su u to vreme bili načelnik i službenik Odeljenja za upravne poslove, u čijoj je nadležnosti izdavanje ličnih karata, vozačkih i saobraćajnih dozvola, pasoša, oružnih listova i potvrdi o prijavi boravišta i prebivališta. Pored toga, Boreta je u rodbinskim vezama sa Budvaninom Sašom Boretom, nepravosnažno osuđenim na 30 godina zatvora zbog ubistva inspektora Slavoljuba Šćekića, a koji je blizak sa Kanom.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva juče nismo dobili odgovor na pitanje dokle se stiglo sa istragom protiv Borete i Bojovića, a povodom privođenja Marka Ljubiše iz crnogorske policije nije bilo zvaničnog saopštenja.

Sumnjiva im dozvola i od kuma

Nakon hapšenja Bojovića i Borete, upravo se Kan spominjao kao jedna u nizu bezbednosno interesantnih osoba kojima su izdavali dozvole za nošenje oružja i pored toga što nije prolazio bezbednosnu procenu. Osim za Kana, spekulisalo se da je na isti način dozvolu za oružje dobio njegov kum Goran Slovinić, ali i Ognjen Kažanegra, koji takođe važe za bezbednosno interesantne osobe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija