• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.02.2023

07:00

Kidnaperi uhapšeni na deponiji u naselju Klisa! Oteli mladića (18) i za otkup tražili 200.000 evra!

Vesti

Kidnaperi uhapšeni na deponiji u naselju Klisa! Oteli mladića (18) i za otkup tražili 200.000 evra!

Podeli vest

Novosadska policija uhapsila je juče oko 12 sati četvoricu muškaraca zbog sumnje da su oteli mladića (18) iz Sremske Kamenice i od njegovih roditelja tražili 200.000 evra da bi ga oslobodili. U munjevitoj akciji policija je na deponiji u naselju Klisa uhapsila M. R. (20), S. B. Đ. (20), G. B. (20), kao i jednog maloletnika (17), a u gepeku njihovog automobila pronađen je oteti mladić

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo otmice za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

Naručilac?

Istraga otmice ide u više pravaca, pa se ispituje da li možda postoji naručilac kidnapovanja
Izvor iz istrage

U policiji kažu da su otmičari u noći između subote i nedelje na prevaru namamili i oteli mladića koga su vezali i ubacili u gepek automobila slovenačkih registracija.

- Nakon otmice, kidnaperi su kontaktirali s ocem, inače uspešnim biznismenom, i poručili mu da ako želi da vidi živog sina mora da im plati 200.000 evra. Mladićev otac je oko 3.30 sati pozvao policiju i prijavio šta se desilo - kaže sagovornik Informera iz istrage.

Zbog opasnosti da bi otmičari mogli da naude mladiću, policija je uz najveće mere opreza krenula u potragu za njim.

- Veliki broj inspektora u civilu počeo je da pretražuje Novi Sad i okolinu. Sve je rađeno kako otmičari ne bi primetili da ih policija traži. Kidnaperi su srećom locirani kada su ponovo kontaktirali s ocem, a signal telefona je praćen sve do deponije na Klisi - rekao je naš sagovornik i dodao:

- Specijalci su opkolili celo područje i čekali pravi trenutak da iznenade otmičare, koji su bili u automobilu slovenačkih registarskih oznaka. Cela akcija je izvedena munjevito i nije postojala ni najmanja šansa da neko od njih pobegne ili bila šta drugo uradi. Sva četvorica su odmah savladana i uhapšena, a njihova žrtva je pronađena nepovređena u gepeku automobila.

Istraga otmice ide u više pravaca, pa se ispituje da li možda još neko stoji iza ovoga, odnosno da li je eventualno neko poručio kidnapovanje mladića. Takođe, utvrđuje se da li su osumnjičeni sami došli na ovu ideju ili je neko možda i na ovaj način hteo da namiri neke račune sa porodicom otetog, s obzirom da se njegov otac bavi biznisom.

Uhapšenima M. R., S. B. Đ. i G. B. određeno je policijsko zadržavanje i sutra će biti privedeni na saslušanje u Više tužilaštvo u Novom Sadu. Maloletnik (17) koji je takođe uhapšen biće saslušan kod sudije za maloletnike Višeg suda.

Gašić: Policija čuva svoje građane


Povodom hapšenja otmičara i brzog pronalaska i oslobođenja kidnapovanog mladića oglasio se ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je čestitao novosadskim policajcima na izvanredno izvedenoj akciji.

- Ovo je potvrda da policija danonoćno čuva svoje građane i da neće dozvoliti da bilo ko ugrožava život i budućnost naše dece. Jasno stavljamo do znanja da ćemo se svakodnevno suprotstavljati i suzbijati svako ponašanje i aktivnosti koji bi, na bilo koji način, mogli da ugroze bezbednost građana. Za kriminalce u našoj zemlji nema mesta i srpska policija je u potpunosti spremna da odgovori na sve složenije bezbednosne pretnje - rekao je Gašić




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17