• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

17.02.2023

13:04

UŽAS U VETERNIKU! Dečaku petarda eksplodirala u lice, našao je na stadionu i zapalio

Vesti

UŽAS U VETERNIKU! Dečaku petarda eksplodirala u lice, našao je na stadionu i zapalio

Podeli vest

Na fudbalskom igralištu u Veterniku, kod Novog Sada, povređen je dečak,uzrasta 14 godina,kada mu je eksplodirala petarda koju je pronašao na terenu.

Dečak je zadobio povrede po licu, ali, kako saznajemo, neće imati teže posledice.

- Dečak je sa vršnjacima došao na igralište kako bi igrali fudbal. U jednom momentu, na terenu je primetio petardu, uzeo je u ruke, a kada je upalio došlo je do eksplozije i povređen je po licu – kađe za Informer izvor upoznat sa ovim slučajem.

Policija je obavila uviđaj, ali u ovm slučaju neće biti podneta prijava, na osnovu mišljenja tužioca.

Foto: S.K.

Stadion FK Veternik

Korišćenje petardi se u jednom broju slučajeva pretvara u tragedije, jer obično najmlađi zbog nestručne upotrebe pirotehnike mogu da završe u bolnicama često bez nekoliko prsta, sa povredama ruku, tela, očiju i lica.

Lekari iz Tiršove u Beogradu još pamte slučaj dečaka koji je pre nekoliko godina bacio petardu u rezervoar automobila, a povrede koje je tada zadobio trajno su ga obeležile i još nisu u potpunosti zalečene.

- Deca sve što rade vide od odraslih, pa sam gotovo siguran da je tako bilo i u ovom slučaju. Stalno molimo i upozoravamo da roditelji deci petarde kupuju najpre na ovlašćenim mestima, gde je sva pirotehnika sa atestima, a plus smo u obavezi da uz prodate petarde izdamo uputstvo, kao i da kupce dodatno obavestimo o pravilnoj upotrebi petardi – kaže za Informer Ljubomir Šimić jedan od najiskusnijih pirotehničara u našoj zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17