• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2023

07:00

DEDA MALE PETRE, SVIREPO UBIJENE DEVOJČICE NEUTEŠAN: Pokušao sam da spasim unuku, ali krvnici je ubiše!

informer.rs

Vesti

DEDA MALE PETRE, SVIREPO UBIJENE DEVOJČICE NEUTEŠAN: Pokušao sam da spasim unuku, ali krvnici je ubiše!

Podeli vest

Slutio sam zlo, pa sam u utorak zvao snaju, molio je da mi da Petru (2) da ja brinem o njoj, ali nije mi dozvolila. Istog dana snajin novi muž je ubio moju unuku od batina. Želim im doživotnu robiju, jada se Petrin deda Nebojša Vladulović.

Plašio sam se za unuku Petru (2), kao da sam slutio neko zlo. U utorak sam pozvao snaju Jelenu i molio je da mi da Petru, da ja brinem o njoj. Snaja mi, međutim, nije dozvolila. Istog dana njen novi muž ubio mi je unuku od batina. Želim i snaji i tom monstrumu doživotnu robiju!

Ovo priča Nebojša Vladulović iz zaječarskog sela Grljan, deda po ocu male Petre, koju je očuh Miloš Nikolić (26) nasmrt pretukao u iznajmljenoj trošnoj kući u Zaječaru. Dok se monstrum iživljavao nad jadnom devojčicom, njena majka Jelena Todorović (23) sve to je gledala i ništa nije uradila da zaštiti dete. Da sve bude još gore, čak je lekarima rekla da je Petra pala s kreveta želeći da zaštiti ubicu, ali to joj nije prošlo, pa su i Jelena i Miloš uhapšeni.

Prijavila ga za otmicu

Nebojša Vladulović ispričao nam je da je Jelena u oktobru prošle godine napustila njegovog sina i počela da živi s Milošem, pri čemu je povela sa sobom troje dece - Dušana (7), Dunju (5) i Petru.

- Ubrzo nakon toga saznao sam gde žive i otišao sam tamo da vidim dečicu. Dušan i Dunja su me uhvatili za noge, nisu hteli da se odvoje od mene, pa sam ih poveo u Grljan. Tada sam shvatio da nešto nije u redu, ali nisam znao šta... Jelena je videla kad sam odveo decu, ali je ipak posle otišla u policiju i prijavila me da sam oteo unučiće! Policija me je tada pozvala na razgovor i morao sam Jeleni da vratim decu - priča Vladulović.

Tuga

Petra nije imala ni pune dve godine, planirali smo krštenje da joj pravimo na drugi rođendan...
Nebojša Vladulović

On dodaje da ga je potom, u decembru, unuk Dušan pozvao telefonom i plačući mu rekao da ga očuh zverski prebija, da ga baca o pod i udara o zid.

- Ja sam odmah otišao kod njih i hteo svu decu da odvedem u Grljan. Jelena je tad samo ćutala, ali kada sam krenuo Petru da uzmem u naručje, nije mi dala. Rekla je da smem samo da odvedem dvoje starije dece. Šta sam mogao, već me je pre toga bila prijavila za otmicu. Mislio sam, neće onaj zlotvor valjda i nju da bije, premalena je... Uskoro su kod mene i sina došli radnici Centra za socijalni rad i kazali nam da Petra pripada majci - kazao je Nebojša.

On napominje da narednih mesec dana nije video Petru.

- Nešto sam predosetio, kao da sam naslutio, pa sam tog crnog 21. januara, u utorak, telefonom pozvao Jelenu, molio sam je da malo uzmem Petru. Bio sam je se uželeo, ali Jelena mi nije dala! Onda sam čuo da ju je onaj zlotvor ubio, baš tog dana! Želim im oboje doživotnu robiju, da nikada ne izađu na slobodu! Petra nije imala ni pune dve godine, planirali smo krštenje da joj pravimo na drugi rođendan... - priča neutešni deda ubijenog deteta.

Foto: informer.rs

 
Sahranjena u Grljanu

Inače, mala Petra je juče sahranjena na seoskom groblju u zaječarskom selu Grljan. Otac Nemanja, brat Dušan, sestrica Dunja i ostali rođaci i prijatelji ispratili su nedužno dete na večni počinak.

- Umesto krštenje da joj pravimo, ide pod crnu zemlju. Doživotno da robijaju, monstrumi, što je ubiše... Rođena majka da je ne odbrani... - čulo se seoskim grobljem.

Podsetimo, obdukcija tela male Petre pokazala je da je usled snažnih udaraca zadobila više povreda po glavi, od koje je jedna smrtonosna, kao i da joj je pocepana jetra. U kući su tokom uviđaja nađeni Petrini pramenovi kose i tragovi krvi koji ukazuju da je pokušala da beži od pomahnitalog očuha.

Foto: Facebook

 


Monstrum se branio ćutanjem

Miloš Nikolić juče je saslušan pred Višim tužilaštvom u Zaječaru, gde se branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. On se odmah nakon hapšenja najpre teretio za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, ali mu je delo prekvalifikovano u teško ubistvo, za šta mu preti doživotni zatvor. Što se Jelene tiče, ona je saslušana u osnovnom tužilaštvu pošto se tereti za zanemarivanje deteta, a posle saslušanja određen je i njoj pritvor do 30 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija