• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K.

02.03.2023

22:45

NAGNJEČENJE GLAVE, PRELOM VILICE, PROBODEN GRUDNI KOŠ! Osmorica iz Šida osuđeni na više od 50 godina zbog MONSTRUOZNOG ČINA

prinstscreen

Vesti

NAGNJEČENJE GLAVE, PRELOM VILICE, PROBODEN GRUDNI KOŠ! Osmorica iz Šida osuđeni na više od 50 godina zbog MONSTRUOZNOG ČINA

Podeli vest

Krivično veće Višeg suda u Novom Sadu osudilo je na ukupno 50 godina i osam meseci zatvora osmoricu mladića iz Šida, koji su 20. februara 2021. godine, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, naneli teške telesne povrede Dragoljubu Mihajloviću (24) iz Vajske i Nikoli Šumanu (21) iz Čuruga, dok je Mateo Pete zadobio lakše povrede.

Osuđeni su Bojan Darabašić na 15 godina zatvora, Lazar Marković na 10, Nemanja Božić na 12 godina, Marko Monić dve godine i 10 meseci, Mihajlo Miljenović na dve godine i osam meseci, Vladimir Simić je osuđen na dve godine i 10 meseci, Dejan Nedinić isto na dve godine i osam meseci i Bojan Medić na dve godine i šest meseci zatvora.

Darabašiću, Markoviću i Božiću kazna je izrečena za nasilničko ponašanje sa krivičnim delom teško ubistvo u pokušaju, dok su preostala petorica osuđena za nasilničko ponašanje i teške telesne povrede u saizvršilaštvu. Predsedavajuća sudskog veća sudija Ivana Josifović rekla je prilikom obrazlaganja presude da je sud cenio sve dokaze, a najviše video snimak, koji je po zakonu pribavljen po nalogu VJT, a na osnovu kojeg je nedvosmisleno utvrđeno šta se dešavalo i ko je od okrivljenih šta učinio.

- Sva osmorica su ostala ispred lokala i čekala oštećene. Iako su mogli da se udalje, oni ostaju ispred i tu nema govora o nužnoj odbrani. Svi su sa direktnim umišljajem izvršili nasilje – kazala je sudija Josifović.

Inače, snimak brutalne tuče, koja se dogodila ispred lokala „Lazin sokak“ objavljen je na društvenim mrežama i izazvao je opštu osudu napadača, jer se vidi kako besomučno tuku napadnute mladiće.

Rodbina osuženih je prilikom izricanaj presude negodovala zbog visine kazne koje je izreklo sudsko veće. 

O kakvim povredama je reč?

Veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija koji je veštačio povrede kod oštećenih i
mehanizme povreda na osnovu medicinske dokumentacije izjavio je na suđenju da
su Mihajlovićeve i Šumanove povrede zbirno okarakterisane kao teške.

Kako je pojasnio, Mihajlović je zadobio otvoren prelom donje vilice, nagnječenje
levog čeonog dela glave, podlive oba oka, gornje i donje usne, ubodne rane u
predelu desnog ramena, desne strane grudnog koša i levog sedalnog dela.

Nikola Šuman je zadobio ubodnu ranu s desne strane grudnog koša s prodorom
vazduha, ubodnu ranu desnog slabinskog predela i nagnječenje u predelu desnog
lakta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija