• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

08.03.2023

07:30

OTAC PRODAO KONJE DA NAHRANI DECU, SADA IH SAHRANJUJE! Užas, mali brat i sestra poginuli u požaru, KOMŠIJE ČULE JEZIVE VRISKE

Informer

Vesti

OTAC PRODAO KONJE DA NAHRANI DECU, SADA IH SAHRANJUJE! Užas, mali brat i sestra poginuli u požaru, KOMŠIJE ČULE JEZIVE VRISKE

Podeli vest

Brat i sestra S. I. (2) i D. I. (3) nastradali su u požaru koji je izbio u kući u Ulici Uska u selu Stara Moravica kod Bačke Topole.

Brat i sestra S. I. (2) i D. I. (3) nastradali su u požaru koji je juče ujutru izbio u kući u Ulici Uska u selu Stara Moravica kod Bačke Topole. Prema prvim informacijama, vatrenu stihiju je izazvao žar koji je ispao iz peći, nakon čega je zapalio ćebe, pa krevet na kom su bili mališani.

U trenutku tragedije u kući su bila još dva starija deteta, koja je otac mališana Danilo I. uspeo da spasi, izbacivši ih kroz prozor iz zapaljenog, trošnog objekta. Još četvoro dece iz ove porodice je u trenutku tragedije bilo u školi, dok je njihova majka Pamela K. bila u prodavnici.

Foto: Informer

 

Komšije kažu da su oko osam sati ujutru osetili miris paljevine, a zatim su čuli vrisku dece.

- Dotrčao sam do Danilove kuće, on je bio u dvorištu kad je video da kulja dim kroz prozor, pa je brzo utrčao u kuću, zgrabio dvoje dece i izbacio ih napolje kroz prozor. Onda je utrčao u sobu u kojoj je bilo još dvoje dece, ali bilo je kasno. Plamen je već bio zahvatio celu sobu, ubrzo se i plafon obrušio - ispričao je komšija.

Užas

Juče sam prodao dva konja da deci kupim da jedu. Sada umesto da mi budu sita, ja ću da ih sahranim
Danilo, otac

Komšinica iz druge kuće napominje da su vatrogasci brzo stigli i odmah počeli da gase požar.

- Danilo je plakao, govorio je da mu nema dece. U tom trenutku je u dvorište utrčala i Pamela, njegova žena. Kada ga je videla, počela je i ona da vrišti i zapomaže. Kad je požar ugašen, u kuću su prvi ušli vatrogasci. Jedan od njih se ubrzo vratio, prišao Danilu i Pameli i saopštio im da su im dva deteta nastradala - kazala je komšinica, i dodala:

- Ne znam kako će preboleti tu tragediju, Danilo i Pamela su siromašni, ali su se trudili da deci pruže koliko mogu...

Foto: Informer

 

Dok je trajao uviđaj, roditelji poginule dece ćutke su sedeli prekoputa kuće i gledali u ogaravljeni prozor sobe u kojoj su im nastradali sin i ćerka. Danilo je u jednom trenutku, jedva zadržavajući suze, rekao: "Juče sam prodao dva konja da deci kupim da jedu. Sada, umesto da mi budu sita, ja ću da im spremam sahranu."

Inače, Centar za socijalni rad potvrdio je da je ova desetočlana porodica već 13 godina korisnik socijalne pomoći i da su kuću u kojoj se desila tragedija dobili na korišćenje kao materijalno ugroženi. Napomenuli su i da ranije u ovoj porodici nije bilo prijava za nasilje ili zanemarivanje.

Pazar i dalje oplakuje četvoro mališana

Novi Pazar i dalje oplakuje četvoro dece, uzrasta od šest meseci do pet godina, koji su u nedelju nastradali u požaru u tom gradu. Otac stradale dece, Egipćanin Abdulrahim Atija, i dalje je u teškom stanju, a njegova braća su juče došla u Srbiju kako bi bili uz njega.

Oni su apelovali na sve ljude dobre volje da Abdulrahimu doniraju kožu i krv. Majka mališana, Amra Koč, koja je zadobila samo lakše povrede u požaru, prekjuče je prebačena u psihijatrijsku kliniku "Laza Lazarević" u Beogradu, pošto je u teškom psihičkom stanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mike

pre 1 godinu

Slucaj od pre desetak godina. Bracni par iz Australije, bogati, sređeni, ali bez dece. Vole se (socijalna sluzba ispitivala i komsije), poštuju i dobri sa komsijama. Nazalost, ne mogu usvojiti dete. Sud presudio - nema svađe medju njima. Jer dete koje bi odraslo u takvoj sredini ne bi moglo da stekne pravi dojam o životu i njegovoj kompleksnosti. Bez mogućnosti žalbe. E sada, paralelu sa ovakvim slucajem i sličnim, što kažu, "siromasnim" porodicama - na sud sve pa neka sud odluči mogu li imati toliko dece...znam ,nije ovo takvo drustvo, ali sirotinjo, samo se razmnozavaj, pa 5,6 7-oro dece, u jadu i bedi. Ko Indija...ma u pravu je bila kineska politika jednog deteta. Nadam se da ce me mnogi pogesno shvatiti, a nekolicina, valjda je inteligentna...Ipak, na kraju, zaista empaticno i iskreno saucesce porodici i poruka - sirotinjo i Bogu si teška.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija