• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pobjeda

09.03.2023

11:27

KAVČANI HTELI DA UBIJU VUKOTIĆA NA SAHRANI KUMA! Tri puta im propao plan, A UBILI GA U ISTANBULU

printscreen

Vesti

KAVČANI HTELI DA UBIJU VUKOTIĆA NA SAHRANI KUMA! Tri puta im propao plan, A UBILI GA U ISTANBULU

Podeli vest

Crnogorsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nikšićanina Petra Mujovića (23) zbog sumnje da je kao pripadnik kavačkog klana koji predvodi Radoje Zvicer prihvatio da ubije vođu suprostavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića (42).

Dešifrovana skaj komunikacija otkrila je da je Mujović po nalogu Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana Vukotića trebalo da ubije 31. jula 2020. u Baru, i to na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara, koji je sedam dana ranije likvidiran na Krfu.

- Vukotić je tri dana pre sahrane Kožara izašao iz pritvora pošto je zbog nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je pokušao ubistvo Miloša Radonjića i Vojina Stupara koji važe za pripadnike kavačke grupe. Međutim, plan je propao jer Vukotić nije prisustvovao sahrani kuma već je, kako se navodi u optužnici, boravio u kući porodice Kožar gde im je izjavio saučešće - navodi se u optužnici prema pisanju crnogorskog portala. Pošto je plan da vođa škaljaraca bude ubijen na groblju propao, napravljen je novi, da Mujović pucu u Vukotića prilikom glasanja na parlamentarnim izborima koji su u Crnoj Gori održani 30. avgusta 2020.

Foto: Printscreen Pink

Alan Kožar je likvidiran na Krfu u julu 2020.gdoine

- Međutim i ovaj plan je propao jer Vukotić nije izašao na glasanje - dodaje se.

Kavčani, prema tvrdnjama tužilaštva, nisu odustajali. Treći plan, da u oktobru 2020. Mujović puca u njega ispred zgrade kotorske policije iz češke "zbrojevke" propao je jer je Mujović tada uhapšen.

- Mujoviću su tada stavljene lisice na ruke pošto je policajcu koji se nalazio ispred zgrade policije bilo sumnjivo njegovo ponašanje. Iako je tada inspektorima priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića, Mujović se pred tužiocem branio ćutanjem, a pred sudijom za istragu tvrdio da je pištolj nosio zbog svoje bezbjednosti - prenosi Pobjeda i dodaje da je u januaru Mujović osuđen na pet meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Godinu kasnije, skaj komunkacija koje su pravosudni organi Francuske dostavili Crnoj Gori, pronađene su komunkacije Zvicera, Kašćelana i Milana Vujotića čiji je sadržaj potvrdio prvobitno priznanje Mujovića.

Specijalno tužilaštvo je poslednjeg dana decembra prošle godine zbog planiranja ubistva Vukotića i ubistva Milana Lepoje podiglo optužnicu protiv Zvicera i članova njegove grupe: Slobodana Kašćelana, Milana Vujotića, službenika Agencije za nacionalnu bezbednost Ljuba Milovića i Petra Lazovića, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i osim u Crnoj Gori delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra prošle godine u istanbulskom naselju Šišli.

Zbog organizacije zločina uhapšen je Zvicerov rođak Radoje Živković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija