• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.03.2023

13:52

PREPREČILI MU PUT AUTOMOBILOM, A ONDA PUCALI U GLAVU! Odloženo suđenje braći Rakočević za ubistvo na Banjici

Informer/Zoran Sinko

Vesti

PREPREČILI MU PUT AUTOMOBILOM, A ONDA PUCALI U GLAVU! Odloženo suđenje braći Rakočević za ubistvo na Banjici

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je za 5. april odloženo suđenje Petru Rakočeviću optuženom za ubistvo navijača Rada, Filipa Lepojevića (18) u septembru 2020. godine na Banjici

U ovom predmetu se pored Petra sudi i njegovoj braći Urošu i Radovanu. Suđenje je odloženo zbog izostanka jednog člana sudskog veća, koji je na bolovanju.

Odbrana je danas predložila sudu da se uradi medicinsko veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je Uroš Rakočević, zbog povreda koje je zadobio nekoliko dana pre ubistva, mogao da izvrši krivično delo na način na koji je opisan u optužnici.

Za sledeće suđenje predviđeno je gledanje video dokumentacije. Na jednom od prethodnih ročišta ukinut je pritvor Urošu i on se od tada brani sa slobode, dok se Petar i Radovan nalaze u pritvoru od hapšenja. Ubistvu Lepojevića prethodio je napad na dvojicu braće Rakočević, Petra i Uroša koji su tada zadobili više ubodnih rana nožem.

Tim povodom u toku je istraga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Prema optužnici braća Rakočević su 5. septembra 2020. godine na Banjici svojim vozilom preprečili vozilo marke “Polo”, u kojem su se nalazi Lepojević, Aleksa Đ. i Ivan N. , nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do automobila.

Foto: printscreen

 
Filipu bez milosti pucao u glavu 

Petar je prvo pištoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu, naredio Lepojeviću da izađe iz auta, nakon čega ga je usmrtio hitcem u glavu. Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio dva hica i tom prilikom teško ranio Aleksu Đ. u nogu. Prema optužnici optužena braća su nakon toga pobegla sa lica mesta.

Petru se pored teškog ubistva, na teret stavljaju i krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Njegov najstariji brat Radovan se tereti za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu, dok se Urošu na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija