• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.03.2023

16:08

UBILA MUŽA JER JU JE PIJAN GODINAMA MALTRETIRAO! Osuđena žena koja je nožem izbola muža nasilnika

printscreen

Vesti

UBILA MUŽA JER JU JE PIJAN GODINAMA MALTRETIRAO! Osuđena žena koja je nožem izbola muža nasilnika

Podeli vest

Viši sud u Beogradu osudio je danas na kaznu zatvora od tri godine Jasminu Bajović (42) iz Surčina, zbog ubistva supruga Milorada Bajovića u novembru 2021. godine u kući u Surčinu.

Sud je Bajovićevu osudio za krivično delo ubistvo na mah, iako se optužnicom ona teretila za krivično delo ubistvo. 

"Oglašena je krivom što je tog dana u stanju bitno smanjenje uračunljivosti, ne svojom krivicom dovedena u stanje razdraženosti od strane supruga, zbog vređanja i zlostavljanja", rekla je sudija.

Foto: printscreen

 

Takođe, sudija je rekla da je stanje razdraženosti akumuliralo jer je godinama trpela nasilje

U kaznu zatvora sud je uračunao i vreme koje je Bajović provela u pritvoru i u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu. 

Foto: stock

 

Tužilac je u svojoj završnoj reči tražio od suda da Bajović oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora, predlažući uzme u obzir da optužena nema otežavajućih okolnosti, dok postoji čitav niz olakšavajućih okolnosti.

Branilac 

Branilac je predložio da se Bajović osudi umesto za krivično delo ubistvo, za krivično delo teška telesna povreda na mah sa smrtnim ishodom i da joj se izrekne kazna zatvora u trajanju od godinu i tri meseca u koju bi bilo uračunato vreme provedeno u pritvoru. 

 

Od olakšavajućih okolnosti tužilac je naveo držanje Bajovićeve tokom postupka, što je neosuđivana i majka troje dece. 

Punomoćnica oštećenih se složila sa završnim rečima tužioca i dodala da je Bajovićeva ukoliko je trpela nasilje od supruga mogla da ga prijavi policiji, dodajući da je njena odbrana usmerena na umanjenje odgovornosti. 

Bajović je zatim izrazila kajanje i zamolila sudsko veće da je osudi na što manju kaznu zatvora kako bi mogla da bude sa svojom decom.

Tri sina koje Bajović ima sa ubijenom suprugom su ponovili da se ne pridružuju krivičnom gonjenju.  Ona je na početku suđenja u svojoj odbrani tvrdila da je njen muž stalno pio i da je u takvom stanju stalno maltretirao nju i decu.

Foto: Marko Đoković

 

Iznoseći odbranu optužena je rekla da je i na dan ubistva njen suprug došao pijan , provocirao je i udario par puta, nakon čega je ona uzela nož i ubola ga, tvrdeći da je to možda mahinalno uradila i da nije imala tu nameru.

SIN: TATA JE IZLUĐIVAO MAJKU 

Jasminin i Miloradov srednji sin ispričao nam je ranije da njegov otac nikada nije bio fizički nasilan prema njegovoj majci, ali da "ona nije više mogla da trpi psihičku torturu".

- Tata je mnogo pio, to je majku izluđivalo. Jedina stvar koju nije mogla da podnese jeste alkohol, a tata je mnogo pio i tada bi joj svašta govorio. Tata je radio kao auto-lakirer u jednom servisu, a mama je bila domaćica. Kad god bi se vratio s posla, bio je pijan. Ona bi mu prigovorila, a on bi tada izašao iz kuće, popušio koju cigaru, pa bi se vratio i počeo da je vređa - ispričao je Nemanja.

 

Nakon incidenta optužena i jedan od sinova su ubijenom stavili peškir preko rane i pozvali hitnu pomoć.

Podsetimo, Jasmina je priznala da je nožem ubila svog muža jer joj je dojadilo to što ju je stalno pijan vređao i omalovažavao!

Kazala je da joj je u jednom trenutku pao mrak na oči i zarila mu je sečivo u grudi dok je sedeo na krevetu.

Govorila je da je više puta upozoravala Milorada da prestane da je vređa kad se napije, ali on je nastavio po svom, navodno joj je prigovarao za svaku sitnicu. Na kraju joj je pukao film, pa je otišla u kuhinju i uzela je nož iz fioke, a onda se vratila u sobu i ubola muža u grudi. Nakon toga, bacila je nož iza šporeta i pozvala policiju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17