• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Reublika.rs

02.04.2023

07:00

POZNATA SRPSKA GLUMICA RADILA ZA BELIVUKOV KLAN! Na Skaju imala šifru "Merlinka" , ucenjivala političare i biznismene golim slikama!

wikipedia/pixels

Vesti

POZNATA SRPSKA GLUMICA RADILA ZA BELIVUKOV KLAN! Na Skaju imala šifru "Merlinka" , ucenjivala političare i biznismene golim slikama!

Podeli vest

Jedna od naših najpoznatijih glumica je pala u okviru istrage o zločinima "kavačkog klana", saznaje Republika iz izvora upućenih u ceo slučaj.

- Kada su operativci Evropola i Evrodžasta, u saradnji sa MUP Srbije, razbili kriptovane telefone sa Skaj aplikacijom, koji su koristili pripadnici klana, naišli su i na kodno ime Merlinka. Ukrštanjem komunikacija i dugim operativnim radom utvrdili su da se radi o zvučnom imenu s filma i malog ekrana - otkriva naš sagovornik.

Pomenuta glumica čije je ime poznato redakciji našeg lista bila je duboko upletena u kriminalne radnje "kavčana". Koristeći popularnost i prolaz i u najelitnija društva, prikupljala je informacije bitne za ekipu Belivuk-Miljković. 

Foto: Printscreen

Glumica otrkivena kada su razbili Skaj komunikaciju

- Osnovano se sumnja da je ona stupala u intimne veze s političarima, biznismenima i drugim javnim ličnostima, a onda ih ucenjivala uz pomoć članova klana. Takođe, na njene čari nisu bili imuni ni neki visoki funkcioneri policije, od kojih je izvlačila informacije dokle se stiglo s istragom, ko je pod lupom MUP i kakve se akcije planiraju. Štaviše, neki od tih policajaca su i sami na kraju postali predmet ucene, što je pretilo da ugrozi celu akciju - kaže izvor Republike.

Ona je, kao saradnik od poverenja, imala telefon zaštićen Skaj aplikacijom, a koji joj je nabavio sadašnji svedok-okrivljeni Srđan Lalić.

- Pretpostavlja se da je glumica bila u emotivnoj vezi s jednim od vođa klana. Kada je njen telefon "razbijen", pronađene su i gole slike koje je slala partneru, za koga je bila spremna sve da učini. Zauzvrat je dobijala narkotike, najčešće kokain, koje je delila s kolegama iz svoje branše - dodaje naš sagovornik.

Pevači u mreži

Da su javne ličnosti idealne za vrbovanje, pokazuje i saznanje Srpskog telegrafa da za mafijaške klanove radi čak petoro srpskih pevača, takođe dobro poznatih javnosti. Na taj način sebi obezbeđuju luksuzan život, a dvoje od njih od kriminalaca traži isključivo drogu. Prema operativnim informacijama policije i službi, ne samo naših već i nekih iz okolnih zemalja, ali i evropskih država u kojima pomenuti pevači često nastupaju, reč je o vezama s mafijom koja traje već duže vreme.

Sumnja se da ti pevači prenose novac, nakit, skupocene kradene satove, koji su veoma tražena roba, ponekad i manje količine narkotika. U poslednje vreme, otkako je postalo jasno da ni komunikacija preko Skaja nije bezbedna, sve više pevačice i pevači prenose i važne poruke između vođa i istaknutih članova kriminalnih grupa, raštrkanih u većem broju zemalja.

Svako ima svoj kod

Javne ličnosti su uvek bile meta kriminalnih klanova, pod uslovom da imaju neku slabu tačku, nekakav porok ili bilo šta drugo ako im nedostaje novac, koji mafija uvek ima. Može to biti i pomoć u sticanju afirmacije, ne samo novcem nego i vezama. Kriminalci su uvek na oku policije, a javne ličnosti nisu i zato mogu obaviti poslove za mafiju uz neuporedivo manji rizik. Često se javnim ličnostima gleda kroz prste i po pitanju kontrole na granicama i to se može zloupotrebiti. Kriminalci nastoje i da ih kompromituju i ucene i onda im praktično postaju gazde - više ih ne mole, nego zahtevaju, pa tu više nama nazad i polako i oni postaju deo kriminalnog miljea.

Slom "kavačkog klana" je počeo kada su evropske policije našle način da razbiju Skaj komunikaciju, za koju je mafija verovala da je maksimalno zaštićena.

Sigurni da nikad neće biti otkriveni, preko takvih telefona su slali jezive slike osakaćenih tela protivnika i mučenja zatočenih, što je jedan od glavnih aduta specijalnog tužilaštva u procesu protiv ekipe Belivuk-Miljković.

Skaj nije zakonom zabranjen, ali ga je nemoguće naći na regularnim servisima za skidanje aplikacija. Kriminalci su takve uređaje najpre nabavljali u inostranstvu, uglavnom u Crnoj Gori, ali odskora je moguće takav telefon kupiti i u Srbiji. Korišćenje aplikacije mesečno košta između 300 i 500 evra, a mafijaši najčešće uzimaju tromesečni paket, koji zajedno s iznajmljenim aparatom iznosi oko 1.000 evra.

Svaki korisnik dobija šifru za ulazak u aplikaciju. Da bi ostvario komunikaciju s drugim korisnikom, mora da poseduje i njegov lični kod. Tako je komunicirala i pomenuta glumica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija